Kadıköy’de komplo protestosu

  • İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde mutlak tecrit altında tutulan ve 31 aydır kendisinden haber alınamayan Öcalan’a dönük Uluslararası Komplo, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde protesto edildi.

 

HDK Eşsözcüleri Esengül Demir ile Cengiz Çiçek, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın da aralarında olduğu sivil toplum örgütü temsilcileri ile partililer, eylemin yapılacağı Boğa Heykeli’ne doğru farklı noktalardan yürümeye başladı. İlçede tüm noktaları ablukaya alan polis, bu sırada Boğa Heykeli’ne çıkmak isteyen bazı kişileri gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında HDK Eşsözcüsü Esengül Demir ile İzmir’den gelen Barış Anneleri Narenciye Acar ve Hanife Gümüş'ün de olduğu öğrenildi.  

Protesto eylemine katılmak için Tekirdağ’dan gelenlerin otobüsü, Kadıköy’e yakın bir yerde polisler tarafından durduruldu. 

Yeşil Sol Parti milletvekilleri Burcugül Çubuk ve Çiçek Otlu ise Rıhtım’da polisler tarafından ablukaya alındı. Milletvekili Otlu, "Bütün baskılara rağmen tecridi burada protesto edeceğiz. Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için burada mücadele edeceğiz" tepkisinde bulundu. Vekil Çubuk ise “Tecridin yıkılmasını isteyen bizler suçlu değiliz. Savaş isteyen, tecridi ağırlaştıran AKP rejimi suçludur. O yüzden mutlaka kazanacağız” şeklinde seslendi.

HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, Yeşiller Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ile çok sayıda milletvekili, Boğa Heykeli önünde onlarca polis tarafından ablukaya alındı. Milletvekilleri “Kahrolsun faşizm” sloganı attı. HDK Eşsözcüsü Cengiz Çiçek, abluka altında yaptığı açıklamada, “İmralı Cezaevi’nde hangi ceza hukuk uygulanıyor? Açıktan Adalet Bakanlığına soruyoruz; İmralı, Türkiye sınırların dışında bir ada hapishanesi mi? İmralı nerede? Sayın Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile yasal görüşme hakkını sağlayacaksınız. Bizler inatla her koşulda şu gerçeğin altını çizeceğiz;  komplodan bugüne bu ülke, sefaletten, açlıktan, yoksulluktan yakasını kurtaramamıştır. Kürt sorununun demokratik çözümü demek, Türkiye’de yoksulun, fakirin huzura ermesi demek. Alım gücünün yükselmesi, eğitimde kalite demek. Barış hakkı demek, kadınların gençlerin geleceği demek. Halkları birbirine kırdırmak isteyen ve bu düşmanlık üzerinden ceplerini dolduran yaklaşımın karşısında, halkların kardeşliğini ve bir arada yaşam umudunu savunmak için buradayız. Bizler her fırsatta özgürlük, barış diyeceğiz” ifadelerini kullandı.  Milletvekillerin olduğu kitle, tecrit karşıtı sloganlar atarak, HDP Kadıköy İlçe Örgütü binasına geçti. 

Ayrılık Çeşmesi Marmaray durağında aralarında Barış Anneleri’nin de olduğu bir grup, Boğa Heykeli’ne doğru yürümeye başladı. Kitle, “Bijî berwxedana Rojava”, “İşgale hayır, barış hemen şimdi” ve “Bijî serok Apo” sloganları attı.   İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.