Kadın bedeni ve emeği ganimet değil!

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kadınlar, erkeklerin başlattığı savaşın kurbanları olmaya devam ediyor. Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), bunun üzerine “Savaşsız, Şiddetsiz Hayat Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz!” başlığıyla dijital medya hesabından açıklama yaptı. 

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), bunun üzerine “Savaşsız, Şiddetsiz Hayat Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz!” başlığıyla dijital medya hesabından açıklama yaptı. 
“Tepemize atılan bombalardan, başımıza yıkılan evlerimizden, ölümlerden, yoksulluktan, göçlerden, yok edilen doğadan… En çok da savaş silahı olarak kullanılan, tacize, tecavüze uğrayan bedenlerimizden biliriz. Uzak ve yakın coğrafyalardaki tüm savaşlardan, yaşananlardan biliriz” denilen açıklamada, bugün Ortadoğu’daki savaşların ve çatışmaların yeniden alevlendiğini, alevlendirildiğini, dehşet içinde izlediklerine dikkat çekildi.

Kazan silah sanayicileri, kaybeden kadınlar
“Bu savaşlara alışmak, bu dehşetle yaşamak istemiyoruz. Yıllardır Irak'ta, Yemen'de, Suriye’de süre gelen savaş ve silahlı çatışmaların ardından, sadece şu son bir hafta içinde bile Gazze'de, Rojava’da, sivil yerleşimler, hastaneler, yaşam alanları bombalanıyor. İnsanlar ve doğa ölüyor. Gıdaya erişim engelleniyor. Kadınlar ve çocuklar şiddete uğruyor, zorunlu göç koşullarına mecbur bırakılıyor.
Savaşların silah sanayicileri ve destekleyicilerinden oluşan bir avuç kazananı olduğunu ama kaybedenlerin yoksullar, kadınlar ve çocuklar olduğunu hatırlatıyoruz. Savaşlar sırasında doruğa ulaşan erkek egemen şiddetin, ‘erkini’ ve ‘hiddetini’ kadın ve çocuklara artırarak yönelttiğini biliyoruz.”

Kadınların dahil olduğu barış
Kadın bedenini ve emeğini ganimet olarak gören ve gösteren her türlü kültürel ve siyasal fikre karşı çıkılmasının istendiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Sivillere, kadınlara ve çocuklara karşı şiddetin mazereti yoktur, asla kabul edilemez! Soyut barış temennileri hatta sadece savaşa karşı olmak yeterli değil. En başta milliyetçilik, ırkçılık, cinsiyetçilik, türcülük olmak üzere toplumu militaristleştiren her türlü politikaya, işgallere, dayatılan tezkerelere ortak ve güçlü bir sesle ‘hayır’ denmeli; barış isteği ve ihtiyacı daha fazla göz ardı edilmemelidir.

Barış Hemen Şimdi!
Güvenli yaşam ve herkes için özgürlüğü önceleyen, kalıcı barışın inşası süreçleri de dahil hayatın her alanında kadınların etkin ve eşit katılımını garanti altına alan feminist dış politika istiyoruz. Savaşa ve Şiddete Hayır, Barış Hemen Şimdi!” HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.