Kadın gazetecilere şiddette Türkiye lider

Kadın Haberleri —

.

.

  • Gazetecilikte Kadın Koalisyonu’nun Haziran ayı verilerine göre, kadın gazetecilerin yargılanmasında Türkiye’de 25 kadın gazeteciyle hak ihlallerinde en yüksek orana sahip ülke oldu. Dünyanın farklı bölgelerinden 77 kadın gazeteci hak ihlallerine uğradı.

HABER MERKEZİ

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu/ The Coalition For Women In Journalism (CFWIJ), Haziran ayı raporunu yayınladı. bianet’in yayınladığı rapora göre, Haziran dünyanın farklı bölgelerinden 77 kadın gazeteci cinayet, kaçırma, gözaltı, fiziksel saldırı, şiddet, tehdit ve taciz gibi farklı hak ihlallerine uğradı.

Rapora göre, kadın gazetecilerin yargılanmasındaTürkiye’de 25 kadın gazeteciyle hak ihlallerinde en yüksek orana sahip ülke oldu. Afganistan haber ajansı Ariana News muhabiri Mina Khairi ise 3 Haziran’da öldürüldü. 

Sahada gazeteci kadınlara yönelik polis şiddeti Mayıs ayına göre yüzde 83.3 artarken, kadın gazetecilere yönelik taciz davalarının sayısı geçen aya göre yüzde 471,4 arttı.

Türkiye’de Haziran ayında en az 10 kadın gazeteci sahada haber yaparken polis tarafından fiziksel şiddete maruz kaldı. Bu sıralamada Türkiye’yi, Pakistan ve Filistin takip etti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.