Kadın katilleri AKP’li

Kadın Haberleri —

Silopîli kadınlar, Sakine Kültür'ün katledilmesini protesto ediyor.

Silopîli kadınlar, Sakine Kültür'ün katledilmesini protesto ediyor.

  • Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın’ın, Sakine Kültür’ü katletmesine tepki gösteren kadınlar, “Katil bu cesareti kimden alıyor” diye sordu.

Şirnex’in (Şırnak) Silopî ilçesinde Sakine Kültür (40) adlı kadın, 14 Mayıs’ta Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın tarafından işkenceyle katledildi. Sakine’nin bedeni yakılarak yol kenarına bırakıldı. Olaydan bir gün sonra gözaltına alınan fail, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı gün kadınlar adliyeye yürüyerek, olayı protesto etti. Sakine’nin katledilmesine tepki gösteren kadınlar, kadın katliamlarına karşı mücadele çağrısında bulundu.

.
Hatice Kültür

Sakine’nin davası kadınların davasıdır

Sakine Kültür’ün akrabası olan kadınlar da olaya tepki gösterdi.

Sakine’nin yengesi Hatice Kültür, Sakine’nin katilinin hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Hatice, artan kadın katliamlarının engellenmesi çağrısı yaptı.

.
Helziye Kültür

Kadınların katliamlara karşı ayaklanması gerektiğini kaydeden Helziye Kültür, “Kadın cinayetleri kabul edilemez. Yeter artık, kadınlar katledilmesin. Kadınların can güvenliği yok. Sesimizi yükselterek mücadelemizi büyüteceğiz ve Sakine’nin hesabını soracağız. Sakine’nin davası bütün kadınların davasıdır” dedi.

.
Leyla Aykal

Katiller devletin adamı

Paramiliter güçlerin Kürt kadınlarını hedef aldığını dile getiren  Leyla Aykal, kadınlara yönelik özel politikaların örgütlü kadın mücadelesiyle boşa çıkarılabileceğinin altını çizdi. Leyla, “Fakat bölge illerinde devlet ile bağlantılı olan kişiler, özellikle Kürt kadınlarını hedef alıyor. Batman’daki İpek Er, Dersim’deki Gülistan Doku ve bugün Silopi’de Sakine Kültür de devlet güçleri tarafından katledildi. Kadınları katledenlerin çoğunluğu AKP’lidir. Sakine de militarist bir güce bağlı olan bir kişi tarafından katledildi. Katilden hesabını soracağız” diye belirtti.

.
Emine Alkış

Katilin arkasında kim var?

Botanlı kadınlara seslenen Emine Alkış da, “Bütün kadınların baskı, şiddet, katletme ve istismara karşı durması gerekiyor. Kadına yönelik gerçekleştirilen bu katliama karşı herkesin sesini yükseltmesi gerekiyor. Katil nasıl bu kadar rahat bir şekilde Sakine’yi katledebiliyor? Katil bu cesareti kimden alıyor? Katilin arkasında kim var? Bu katliamı kabul etmiyoruz ve sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

.
Asya Tay

Kadınların katledilmesini istemiyoruz

Asya Tay ise şunları söyledi: “Sakine’nin katledilmesini lanetliyoruz. Kadınların katledilmesini istemiyoruz. Herkesin kadın cinayetlerinin durması için sesini yükseltmesi gerekiyor.”

Kadınlar Sakine için yürüdü

Şirnex’in Silopî ilçesinde Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın tarafından katledilen Sakine Kültür için bir araya gelen kadınlar yaptıları yürüş ile katliamı kınadı.

Taybet Ana Dayanışma Merkezi, Özel Harekat Ocakları Şırnak İl Başkanı İbrahim Barkın tarafından katledilen Sakine Kültür için basın açıklaması yaptı. Sanat Sokağı’nda gerçekleşen açıklamaya Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silopi Kadın Meclisi’nin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. “Özgür ve eşit bir yaşam için kadın mücadelesini yükselteceğiz. Mücadelemiz kadın katliamlarını sonlandıracaktır” pankartının açıldığı açıklamada, “Katiller hesap verecek”, “Kadına uzanan eller kırılsın” yazılı ve Sakine Kültür’ün fotoğrafının bulunduğu dövizler taşındı. 

Cezasızlık politikası cesaretlendiriyor

Taybet Ana Dayanışma Merkezi adına açıklama yapan Evin Hasanoğlu şunları kaydetti: “Kadın cinayetleri insan hakları ihlalidir. Kadının konuşmasından, gülüşünden, giyiminden kuşamından ve kadının her türlü eylemini şiddet uygulamak için kendine haklı bir sebep olarak gören erkek egemen zihniyetin bakış açısı bu şiddeti ve kıyımı meşru kılıyor. Son dönemlerde bölgemizde gerçekleşen kadın cinayetlerinin faillerinin kimliklerine bakıldığı zaman cezasızlık politikasından cesaret aldıklarını görmekteyiz. Kadın cinayetleri yer, zaman ayırt etmeksizin her yerde karşımıza çıkıyor. Bu vahşice eylemlerde bulunan kişilere verilecek cezaların uygulanması, indirimli ve şartlı salıverme hükümlerinin uygulanmaması için gerekli her türlü yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor.” 

ŞIRNEX-JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.