Koordinasyonda yer alan Barış İçin Kadın Girişimi Üyesi Nimet Tanrıkulu, komisyonun içinde HDK bileşenleri, çeşitli sol sosyalist kurumlardan kadınlar, feminist ve bağımsız kadınların yer aldığını belirterek, "Kadınlar olarak 'yeni yaşamı birlikte kuracağız, kadın mücadelesini Meclis'e taşıyacağız' diyoruz. Bunu Meclisi mücadele alanı gördüğümüzden değil, sokaklardan, meydanlardan aldığımız güç ile Meclis'e girmeyi hedefliyoruz. Baraja rağmen Meclis'te olacağız' diyoruz. Sokaklarda, mahallelerde sesimizin kadınlara ulaşmasını istiyorsak, ilk önce kendi özgürlüğümüzü örgütleyeceğiz" diye konuştu.


‘Dağların ruhunu taşıyacağız'

Evdeki kadının sesini yükseltmedikçe siyasi alanda da kadının sesinin kısılacağını bugüne kadarki deneyimlerden öğrendiklerini belirten Tanrıkulu, "Bu anlamda tüm kadınları birleştiren kapsayıcı bir politika yürüteceğiz. Bunun için İstanbul'da bir kadın seçim büromuz olacak. Farklı çevrelerden, farklı mesleklerden kadınlar olarak bir araya geldik. Dağdaki, evdeki, sokaktaki kadınların, devrimci ve komünist kadınların sesini Meclis'e taşıyacağız" dedi.  

Gezi'nin, dağların, mücadelenin ruhunu meclise yansıtacaklarını yineleyen Tanrıkulu, "Siyasal süreçlerde kimi farklılıklar veya farklı düşünceler olabilir ama biz tüm farklılıklara rağmen oradan sesimizi yükseltmeye çalışacağız. Çünkü biliyoruz ki, biz sesimizi çıkarmadıkça erkekler kadınlar adına söz söylemeye devam edecek" diye konuştu.


EYLEM DAŞ/JINHA/İSTANBUL




HDP kadın adayları buluştu


Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Seçim Koordinasyonu, kadın milletvekili adaylarının katılımıyla İstiklal Caddesi Halep Pasajı'nda bulunan Mümhasır Restoran'da kadın buluşması gerçekleştirdi.

İstanbul'un üç bölgesinden kadın adaylarının yanı sıra HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel ve HDP İl Eşbaşkanı Ayşe Erdem'ın da katıldığı etkinlikte, kadınlar hep birlikte şarkılar söyledi, halaylar çekti.


'HDP kadın özgürlüğünü vaad ediyor’

İstanbul Milletvekili ve HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel etkinlikte yaptığı konuşmada, HDP'nin ilerleyişinin durdurulmak istendiğine dikkat çekerek, HDP DP Genel Merkezi'ne yönelik saldırıyı kınadıklarını söyledi.  Tuncel, "İçişler Başkanı Efkan Ala'nın sözlerine inat bizler büyüyeceğiz. Bizler HDP olarak AKP faşizmini sandığa gömeceğiz" şeklinde konuştu.

AKP iktidarının kadınları yok saydığını ifade eden Tuncel, "AKP kadınları eve kapatmaya çalışıyor, bizler özgürlük vadediyoruz. Kadınların eve kapatanlara inat kadınların oyları HDP'ye. Derdimiz parlamentoya gitmek değil. Biz sokakta da faaliyetimize mücadelemize devam ediyoruz" dedi.


Barış kadınların eliyle gelecek

İstanbul 3. bölgeden 1. Sıra Milletvekili Adayı olan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 2007 seçimlerinde kadın aday sayısının az olduğunu hatırlattı, "2011'de biraz daha yükselttiğimiz kadın sayımız, şimdi tam iki katı. Bu ülkeye barış gelecekse kadınların elleriyle gelecek. Her kesimden kadınlarla yeni yaşama adım atıyoruz. Aramızda Aleviler, Süryaniler, Ermeniler, Barış Anneleri ve Cumartesi Anneleri var" diye konuştu. Toplumun tüm ezilen kesimlerinden adayların HDP listelerinde yer bulduğuna dikkat çeken Buldan, 7 Haziran'a kadar HDP üyelerinin girmediği sokak ve ev kalmaması gerektiğini söyledi.

HDP İstanbul Eşbaşkanı Ayşe Erdem de, kadınlarla omuz omuza iktidarı değiştireceklerini ifade etti, "Bu seçimler kadın seçimi olacak" diye konuştu.


'Sokağın sesini meclise taşıyacağız'

HDP İstanbul 2. Bölge 2. Sıra Milletvekilli Adayı Avukat Filiz Kerestecioğlu, yıllardır kadın cinayetlerine, şiddetine karşı kadınların dayanışma içerisinde olduğunu belirtti. Kerestecioğlu, "Sokak olmadan, mecliste mücadele olmaz. Bizler sokağın sesini meclise taşıyacağız" diye konuştu.

Kadın buluşmasında söz alan Avukat Fethiye Çetin de "Bu sistem öncelikle kendinden olmayanı içine çekiyor. Bu sistem 100 yıl önce Ermenileri harcadı. Yahudileri, Süryanileri, Alevileri de harcadı. İlk defa gözden çıkarılan bütün ezilenleri bir araya geliyor ve bunu HDP başarıyor" dedi.

Özgürlükçü Demokrat Avukatlar adına söz alan İlknur Alcan ise HDP'deki kadın temsiliyeti ve yeni yaşam çağrısının kendilerine örnek olduğunu ifade etti. Birçok avukatın HDP'den milletvekili adayı olduğunu ifade eden Alcan, "Milletvekili olunca meslektaşlarımızdan bizlere dayatılanlarla ilgili birşeyler yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Etkinlik söylenen şarkılar ve halaylarla son buldu. 


 İSTANBUL