Kadın tutsaklar kararlı

  • Tutsakların tecride karşı sürdürdüğü açlık grevi, 103. gününde. PKK ve PAJK’lı kadın tutsaklar, örgütlü duruş, katılım ve direnişle tecridi sonlandıracaklarını vurguladı.

 

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle 27 Kasım’da başlattığı süresiz-dönüşümüz açlık grevi, 103. gününde devam ediyor. Aynı amaçla Mexmûr Şehit Aileleri Derneği’nde 82, Yunanistan’ın Lavrio Kampı’nda ise 65 gündür açlık grevi yapılıyor.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Türk cezaevlerinde karşılayan PKK ve PAJK’lı kadın tutsaklar, yaptıkları yazılı açıklamada, örgütlü duruş, katılım ve direnişle mutlak tecridi sonlandıracaklarını vurguladı. Öcalan’ın özgürlüğünün, kendi özgürlükleri olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirten kadın tutsaklar, ”Tüm topluma ve özelde kadına karşı bu düzeyde vahşetin, kırımın, katliamın zirvede yaşatıldığı bir süreçte özgürlük iddiamızı daha güçlü ve örgütlü ortaya koyma sorumluluğuyla karşı karşıyayız” dedi.

Örgütlü mücadelesiyle her geçen gün bilinçlenen, güçlenen, örgütlenen, öz savunmasını oluşturan kadın için başarının kaçınılmaz olduğunu kaydeden kadın tutsaklar, şunları ifade etti: ”Kadın özgürlük mücadelemizin daha da büyümesi ve faşizmin başarısız kılınması için KCK’nin ’Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ ve KJK’nin ‘Kadın Kırımına Karşı Özgür Kadın ve Toplumu Savunma Zamanı’ hamlelerini, PKK ve PAJK kadroları olarak zindanlarda tecridi sonlandırana dek eylemlerle sürdüreceğiz. 21. yüzyılı kadın yüzyılı yapma iddiamız güçlü, umudumuz büyük ve diridir. Her daim zafer direnenlerindir.”  AMED

 

50 tutsak sürgün edildi

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki 50 tutsak, aynı kampüs içindeki 1 ve 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sürgün edildi. Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde en son Eylül 2020’de vekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan HDP Amed Milletvekili Musa Farisoğulları’nın da aralarında bulunduğu 34 tutsak, 1 ve 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edilmişti.  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.