Kadınlar biletini kesecek

Kadın Haberleri —

Yeşil Sol Parti Kocaeli kadın buluşması

Yeşil Sol Parti Kocaeli kadın buluşması

  • Kentlerde seçim çalışmaları kapsamında kadınlarla bir araya gelen Yeşil Sol Parti, “Kadınlar,  AKP’yi tabela partisi haline getirecek, bu seçimde kadınlar AKP’nin biletini kesecek” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Kurdistan ve Türkiye kentlerinde seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Milletvekili adayları, bir yandan esnaf ziyaretlerini sürdürürken, diğer yandan seçim bürolarını coşkuyla açıyor. Yeşil Sol Partisi seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli’nin Darıca ilçesinde kadın buluşması gerçekleştirdi. Kazımkarabekir Mahallesinde açılan kadın seçim bürosunda gerçekleştirilen buluşmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, Yeşil Sol Parti Kocaeli adayları Serpil Topal, Selda İlgöz Kocayiğit, Kudret Davutoğlu, Fatma Yıldırım, Zeliha Göksugüzel’ın Eylem Arzu Kayaoğlu’nun yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Gece kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğramasına rağmen çok sayıda kadın, çocuk ve gençler saatler öncesinde seçim bürosunun önünde halaya durarak bürolarına sahip çıktıklarının mesajını verdi. Açılışa katılan kadınlar, evde kendi yaptıkları mor renkli bilekleri, kadın adaylara hediye etti. Morun hakim olduğu Darıca seçim bürosunun etrafı Yeşil Sol Parti flamalarıyla donatıldı.

Yeşil Sol Parti Kocaeli İl Eşbaşkanı Aynur Santo, bürolarına yapılan saldırıya kınayarak 14 Mayıs’ta sandıklarda hesap soracaklarını belirtti. Santo, “Bizim cesaretimiz dünya sığmaz. Biz kadınlar korkmuyoruz, boyun eğmiyoruz, hiçbir zaman diz çökmeyeceğiz ama bu zihniyet bizim karşımızda diz çökecek. Bizim yolumuz barış ve özgürlük yoludur. Biz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Bu zihniyeti sandıklara gömeceğiz” diye konuştu.

Ardından söz alan Yeşil Sol Parti adayı Arzu Eylem Kayaoğlu, son on yılda kadın katliamlarının en fazla arttığı dönem olduğuna dikkat çekti. Kocaeli adayı Ayten Dönmez’in tutuklanmasına tepki gösteren Kayaoğlu, Dönmez'in Süleyman Soylu'nun talimatıyla tutuklandığını söyledi. Kayaoğlu, 14 Mayıs seçimini siyasi darbe olarak nitelendiren Süleyman Soylu’ya seslenerek  “En büyük hesabı 14 Mayıs’ta sandıkta soracağız” dedi.

Cezaevinden mesaj okundu

Ardından Kandıra 1 No’lu  F Tipi Yüksek Güvenlikli Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ, Semra Güzel, Gültan Kışanak, Edibe Şahin, Nurhayat Altun’un kadınlara gönderdiği mesajı okuyan Kayaoğlu, “2023 seçimlerinin kaderini kadınlar belirleyecek. Yitirilen canlarımız, kaybedilen haklarımızın hesabıdır bu seçim. Hem sandık, hem de tüm yaşam alanlarında bu hesabı soracağımıza inancımız tamdır. Kadınların şiddete, emek sömürüsüne, ayrımcılığa hapsedilen hayatında aydınlık bir pencere açmak için geliyoruz. Yeşil Sol Parti kadınlar hak ettiği yaşamı veren tek parti olarak geleceğin de güvencesidir. Partimiz ve kadınlar etrafında kenetlenelim. Bu zulmü ve eril faşizm düzenini değiştirelim. Dîsa jin, dîsa jiyan, yaşasın kadın dayanışması.” 

Kadın özgürlük zamanıdır

Son olarak konuşan HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, basına yönelik operasyonları protesto ederek, baskılara boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi. Kadınlar olarak AKP’yi tabela partisi haline getireceklerini söyleyen Uca, "Kadınlar, AKP’nin biletini kesecek. 14 Mayıs’ta AKP-MHP’nin düşman politikalarında kurtulacağız. O gün kadınların özgürlük günü olacaktır" dedi. 

Konuşmaların ardından kadınlar, zılgıt ve alkışlarla seçim bürosunun açılışı gerçekleştirdi. Halkın coşkusuna tahammül etmeyen polisler, etkinliğin ardından 80 yaşındaki Halime Şık'ı yeşil-kırmızı-sarı şal taktığı için gözaltına altı.

Dicle'de kadın şöleni

Yeşil Sol Parti, Amed’in Pîran (Dicle) ilçesinde milletvekili adaylarının katılımıyla kadın şöleni gerçekleştirdi. Şölene milletvekili adayı Adalet Kaya’nın yanı sıra TJA aktivistleri, HDP, DBP ve çok sayıda kadın katıldı. Piran’a bağlı Têrkan bölgesinde birçok köyü gezdikten sonra Yeşil Sol Partili kadınlar, Şexsilameta Mahallesi’nde kadın şölenine katıldı. Burada konuşan Yeşil Sol Parti Amed Eşsözcüsü Pınar Sakık Tekin, “Buraya gelmenize gerek yok, zaten oyumuz Yeşil Sol’a” diyen kadınlara, “Size gelmek yük değil, bu bizim boynumuzun borcu” dedi. Adalet Kaya da, “Biz biliyoruz ki faşizm kadınların ve gençlerin mücadelesiyle yıkılacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından MA Müzik eşliğinde kadınlar şarkılar söyleyip halaya durdu. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.