Çoğu kadın binlerce eylemci, ‘Uluslararası komployu lanetliyoruz’, ‘İmralı’daki tecrit kaldırılsın’, ‘Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü’, ‘Öcalan’ın özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür’ pankartlarıyla Place Kleber’e kadar bir yürüdü.
Kürdistan’da insanlığa karşı suçlara imza atan AKP’ye yönelik sloganların atıldığı yürüyüşten sonra yapılan mitingte söz alan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, komplonun 18’inci yılına girdiğini hatırlattıktan sonra Kürt halkının her türlü komployu boşa çıkartacak gücünün olduğunu belirtti. Hezer, Kürt halkının ne olursa olsun hiç bir baskı karşısında diz çökmeyeceğini vurguladı.
Fransa Komünist Gençlik Hareketi adına söz alan Maxime de  “Avrupa Türkiye ile bütün ilişkileri kesmeli. Yaşasın Kürt halkının mücadelesi” şeklinde konuştu.

Son olarak mitingte konuşan NAVDEM Eşbaşkanı Fatoş Göksungur da “Herkes iyi bilsin ki Kürt kadınları, Öcalan özgür olmadan biz özgürüz demeyecek. Öcalan’ın özgürlüğü için bedel ödedik, ödemeye devam edeceğiz” dedi.

ANF/STRASBOURG

Eylemlere gençlik damgası
Fransa, İsviçre, İsveç, Danimarka ve İtalya’da binlerce kişinin katıldığı eylemlerde 9 Ekim Komplosu kınandı, Öcalan’a özgürlük talep edildi.
- Paris‘te Cumartesi günü Republique Meydanı’nda protesto eylemi gerçekleştirildi. Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) çağrısıyla yapılan eyleme Paris ve çevresinde bulunan Demokratik Toplum Merkezleri üyelerinin yanı sıra Türkiyeli devrimci kurum temsilcileri ve ACTIT katılım sağladı. CDK-F Eşbaşkanı Vedat Bingöl mitingte yaptığı konuşmada komplonun devam ettiğini hatırlattıktan sonra “Önderliğimizin paradigması etrafında kenetlenerek mücadelemizi sürdüreceğiz. Önderliğimizin özgürlüğü sağlanıncaya kadar alanlarda olacağız” dedi.
- Fransa’nın Rennes kentinde de Kürdistanlılar, ‘Kahrolsun uluslararası komplo-Bijî Serok Apo’ ve ‘Öcalan’a özgürlük Kürdistan’a statü’ pankartlarıyla 4 kilometre yürüdü. Kürt Bröton Dostluk Derneği, Amitiés Kurdes de Bretagne kurumları Kürtlerle dayanışma mesajı verdi.
- Normandie‘da Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride de dikkat çekilen eylemde, Fransız kamuoyu hakkı da bilgilendirildi.
- Fransa’nın Lyon kentinde de Kürdistanlılar ve dostları, 9 Ekim komplosu ile muhalif ve özgür basına yönelik baskıları meşaleli yürüyüş ile protesto etti. Yürüyüşe Fransa Komünist Partisi, Genç Komünist Hareketi ve TKP-ML de yürüyüşe destek verdi.
- Reims’de Kürt gençleri komplo ve tecride karşı meşaleli bir yürüyüş organize etti. Reims tren istasyonu önünde toplanan Kürt gençleri, P.Erlon Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Toplanma anından itibaren polisin engelleme çabalarına rağmen kitlenin kararlı duruşu, polislere geri adım arttırdı. Yürüyüşe Fransız halkı da büyük ilgi gösterdi.
- Fransa’nın bir başka kenti Marsilya’da da Ciwanên Azad’a bağlı Kürt gençleri Canabier Meydanı’ndan Vieux Porte Meydanı’na kadar meşaleli yürüyüş yaptı. Marsilya DTM adına Kemal Güler, “Komplo ve saldırıları boşa çıkarmak ancak Başkan Apo’nun etrafında kenetlenmekle mümkündür” dedi.
 
Kürtler ve İtalyanlardan ortak eylemler

- İtalya’nın kuzeyindeki Novara şehrinde de 9 Ekim Komplosu yapılan bir eylemle kınandı. Eyleme Kürdistanlıların yanı sıra çok sayıda Kürt dostu İtalyan da katıldı. Eylemde konuşan USB Sendikası Sözcüsü Felice Anni, insanlık düşmanı DAİŞ‘e karşı savaşan PKK’nin bir ‘terör örgütü’ olarak kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.
-Roma‘da Largo di Torre Argentina meydanında toplanan eylemciler, sık sık ‘Katil Erdoğan’, ‘Terörist Türkiye’ sloganlarını attı. Kürdistanlılar ve İtalyanların katıldığı eylemde bildiriler de dağıtıldı.
- Danimarka’nın başkenti Kopenhag‘da 9 Ekim Komplosu’nun yanı sıra muhalif ve özgür basının ekranının karartılması da protesto edildi. Vesterbros Torv’da başlayan yürüyüş Kopenhag Belediyesi önünde mitingle son buldu.

İsviçre’de gençlik eylemleri

-Basel‘de Ciwanên Azad öncülüğünde Kürt Toplum Merkezi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Markplatz’a kadar meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. 
- İsviçre’nin Biel kentinde Arîn Mîrkan Kadın Komünü ve Ciwanên Azad öncülüğünde Demokratik Kürt Toplum Merkezi Önünden Zentralplatz’a kadar meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirildi. Eylemde ‘Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü’ talep edildi.
- Friburg‘un Place Georges-Python meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar buradan Tren istasyonuna kadar meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirdi. Civanên Azad’ın da destek verdiği eylemde Fransızca, Türkçe ve Kürtçe bildiriler okundu.
- İsviçre’nin St.Gallen kentinde de Ciwanên Azad öncülüğünde bir  yürüyüş yapıldı.
- İsveç’in başkenti Stockholm’de de Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Sara Kürt Kadın Birliği ve Ciwanên Azad’ın aralarında bulunduğu Kürt dernek ve kurumlarının çağrısı üzerine Stockholm’un Humlegarden Parkı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları komployu kınamak amacıyla kent merkezine doğru yürüdü.