Kadınlar ve çocuklar standlarda

Kadın Haberleri —

.

.

  • Fransa’nın birçok kentinde depremzedelerle dayanışma amacıyla çalışma yürüten kadın meclisleri, kurdukları Kadın Sokak İnisiyatifleri ile topladıkları yardımı Roja-Sor’a aktardı.

SELMA AKKAYA / PARİS

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) bünyesinde çalışma yürüten kadın meclisleri, Türkiye ve Kurdistan’da meydana gelen depremin ardından bulundukları Fransa’nın tüm şehirlerinde Kadın Sokak İnisiyatifleri oluşturdu. İnisiyatifler, topladıkları yardımı Fransa’da faaliyet yürüten Kurdistani yardım kurumu olan Roja-Sor’a aktardı ve aktarmaya da devam ediyor. Paris ve çevresinde tatil dolayısıyla çocuklar da annelerin yanında gönüllü olarak çalışıyor. Çocuklar ve kadınlar birlikte yürüttükleri çalışmada çalışmada 40 bin 772 euro, Güney Fransa’da ise, 9 bin 700 euro toplandı.

Çocuklardan 2 bin euro

Kadınlar Evry ve Grigny bölgelerinde her gün üç ayrı noktada depremzedeler için stand açıyor. Ayrıca belediyelerle iletişime geçen kadınlar yürüttükleri çalışma çerçevesinde belediyeleri ziyaret ediyor. 

Yapılan büyük etkinler, toplantılarda yiyecek satarak da depremzedelerle dayanışma köprüsü oluşturan kadınlara Gringy bölgesinde çocuklar bir günlük tatil dolayısıyla stand çalışmasını üstünlendi. Çocuklar yürüttükleri bir günlük çalışmada 2 euro topladı.

Sokak sokak dayanışma

Villeneuve Saint Georges, bölgesinde ise ev ziyaretlerinin yanı sıra dernek lokalinde sürekli açılan stant çalışması ile depremzedeler ile dayanışma ağı oluşturulmaya çalışıldı. Kurdistanlıların dışında gidilen evlerin kapısından boş dönmeyen Kürt kadınları, Drancy’de yürüttükleri sokak çalışmasında da Roja-Sor kumbaraları ile 2 bin euro topladı. 

Kermesler açılıyor

Yine aynı bölgede bulunan bir lisenin öğretmenlerinin talebi ile okulda öğrencilerle birlikte depremzedeler için malzeme toplandı. Toplanan malzemeler ihtiyaç sahiplerine devlet engellemeleri nedeniyle ulaştırılamadığından toplanan malzemeler kermesler yapılarak, pazarda satılarak elde edilen gelirin deprem kumbaralarına aktarılacağı belirtildi.

İşyerleri de unutulmadı

Villiers Le Bel bölgesinde kadınlar kapı kapı dolaşarak, 4 bin 386 euro para toplarken, gar, kafe, işyerleri dayanışmanın adresi oluyor. Normandiya bölgesinde ise kadınlar kermes, kahvaltılar, el işleri satışı, yapılan ev ziyaretleri ile 10 bin euro para topladı.

Yardımlar Roja Sor’a teslim edildi

Paris merkezde faaliyet yürüten Paris Dayanışma Kadın İnisiyatifi, eylem alanları, pazar yerleri, sokaklar, metrolar, kermes organizasyonu aracılığı ile sentler, bir euro, iki euro ile oluşan yardımların ardından 9 bin 535 euroyu Roja-Sor ekiplerine teslim etti.

Belediyeler ile görüşülüyor

Paris bölgesinde kadınlar çalışma yürüttükleri alanlardaki belediyelerle de görüşerek, yardım talebinde bulundu. Roja Sor adına banka hesaplarınında üzerinde bulunduğu 15 bin broşür insanlara tek tek anlatılarak dağıtılırken, Fransız, Kürt ve diğer halklarda esnafların vitrinlerine Roja-Sor kampanyası için hazırlanan afişler asıldı.

Dayanışma gecesinde buluşalım

Kadınlar, Paris’te Pazar günü bir araya gelerek yürüttükleri çalışmaları değerlendirdi. Kadınlar yeniden kermes, stand kurma, belediyeler ve bölgede bulunan diğer Fransız kurum ve oluşumlarla bağ kurma ve destek sağlamak için 15 günlük bir planlama yaptı. Toplantı sonrası kadınlar yaptıkları basın açıklamasıyla yürüttükleri çalışmaları aktardı. Kadınlar yaptığı açıklamada 25 Şubat’ta Paris Montreuil Belediye salonunda CDK-F ile ortak bir gece düzenleneceklerini belirterek, birçok Fransız kurumunda dahil olduğu dayanışma gecesine katılım çağrısı yaptı.

Japon Erika, 'Gönlüm sizinle'

Japonya’da Kürtçe müzik yapan Erika Ueda ise depremzedeler için canlı yayında yaptığı dinletide 675.300 Yen (5 bin euro) yardım topladı. Erika, konserine başlamadan önce sanal medyada yaptığı açıklamada, “Kurdistan’da yanınızda olmak isterdim ama şimdilik size sadece bu şekilde yardım edebiliyorum. Gönlüm sizinle” dedi. Erika, twitter üzeri yaptığı paylaşımda ise bağış yapanlara teşekkür ederek, “Bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Umarım zor durumda olanların kalp ağrıları bir an önce azalır” diye belirtti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.