Hollanda’da yıllarca kendisini doktor olarak tanıtıp ‘orgazm araştırması’ bahanesiyle çok sayıda kadını cinsel saldırıya maruz bırakan Ron O. isimli erkek 4 yıl hapse mahkum edildi.
Hollanda’nın Tilburg kentinde bir spor salonunda masör olarak çalışan Ron O. adlı erkek, 2007 yılından itibaren çevresine kendisini doktor olarak tanıtarak kadınları cinsel saldırıya maruz bıraktı.
Belçika’nın Flaman kesimindeki Leuven Üniversitesi’nde “orgazm araştırması” yaptığını söyleyerek kadınları evine davet eden Ron O., araştırmaya katılanlara 200 euro vereceğini söyledi.
Kadınlara kimi zaman leğen kemiği ve meme araştırması yaptığını söyleyen Ron O, cinsel yolla bulaşan hastalık taraması gerekçesiyle birçok kadını anal ve vajinal muayene adı altında taciz etti.
BBC’de Yusuf Özkan’ın haberine göre Ron O.’nun doktor olmadığı, tacize maruz bıraktığı kadınlardan birinin 2015 yılında yaptığı şikayet sonucu ortaya çıktı.
Bunun ardından Ron O’nun kendilerine tecavüz ettiğini ifade eden 12 kadın suç duyurusunda bulundu.
‘Tecavüz kanıtlanamadığı için’cezası düştü
Savcı, Ron O.’nun 6 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. Ancak mahkeme, tecavüzün hukuki olarak kanıtlanamadığı gerekçesiyle, sanığın taciz suçundan 4 yıl hapse mahkum edilmesine karar verdi.
Hollanda Hekimler Federasyonu (KNMG) Başkanı Rene Heman ise Hollanda’da bütün doktorların, “büyük kayıt defteri”nde (BIG – register) kayıtlı olma zorunluluğu bulunduğunu belirterek, listede adı bulunmayan kişilerin kesinlikle hekim olmadığının altını çizdi.
HABER MERKEZİ