DAİŞ işgali ardından on bini aşkın Êzîdî'nin sığındığı Şengal Dağı HPG/YJA STAR gerillaları ile YBŞ ve YPJ Şengal güçlerinin denetimi altında. Ağustos ayındaki saldırıda binlerce Şengalli katledilirken, binlerce kadın da çeteler tarafından kaçırılmıştı. Trajediden sonra kendilerini savunmanın önemini anlayan kadınlar YPJ Şengal güçlerinden silah eğitimi talebinde bulundu. Bunun üzerine Kursi ve Kolka bölgelerinde 3 grup halinde düzenlenen eğitimlere 20-50 yaş arasındaki Êzidî kadınlar katıldı.

Şengal Gençlik Hareketi Üyesi Zeytuna Şakir, olağanüstü durumlara karşı savunma ihtiyacını gidermek amacı ile eğitim devresini başlattıklarını belirtti. Eğitime katılan Nehla İssa adlı kadın ise, "böyle bir eğitim almış olsaydık DAİŞ'e karşı kendimizi savunurduk" dedi. 


 ŞENGAL




Şengal'de eylem


HPG gerillları ve YBŞ savaşçıları Şengal'de çetelerin konumlandğı Taxa Minare'ye eylem düzenledi. Eylemde 3 çete öldürüldü. 

HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre önceki akşam saat 18-19 saatleri arasında gerillalar Xeyr Nasır mahallesi çevresinde bulunan çete güçlerine yönelik  bir eylem gerçekleştirdi. Bir saat kadar süren şiddetli çatışmalar sonucunda üç çete üyesi öldürülürken ikisi de yaralandı. Öldürülen çete cenazelerinin gerilla güçlerinin elinde olduğu bildirildi. Açıklamada üç kalaşnikof silah, üç rext, beş el bombasının da ele geçirildiiği kaydedildi.