Kampanyanın ikinci etabı, yeni dönemin çalışması

Kadın Haberleri —

.

.

  • Fransa Kürt Kadın Hareketi, ikincisini gerçekleştirdiği kongreyle yeni örgütlenme ve mücadele döneminin yol haritasını belirledi. Çalışmaların temel ayağı, ‘Diktatörü Yargılamak İçin 100 Neden’ kampanyasının ikinci etabına hız kazandırmak üzerinden yürütülecek.

PARİS

TJK-F 4. olağan kongresini Fransa’nın her bölgesinden gelen delegelerle “Kadın kırımına karşı özgür kadını ve özgür toplumu savunma zamanı” şiarıyla Paris DKTM’de gerçekleştirdi.

Konferansta dünyada ve Kürdistan’daki siyasal gelişmelerin ışığında kadın mücadelesinin geldiği düzey değerlendirildi.

Ardından hareketin çalışmalarının değerlendirildiği rapor ve tartışma bölümüne geçildi. Pandemi koşulları ve yaşanan kısıtlamalara karşın bir yıl boyunca faaliyetlerin kesintiye uğramadan sürdürüldüğü ifade edildi. Paris’te katledilen Kürt kadın devrimciler için yürütülen adalet eylemleri, kadın komünleri ve meclislerinin kendi çalışmalarını pandemi koşullarında sürdürmesi ve ‘Diktatörü Yargılamak İçin 100 Neden’ kampanyasında alınan yol tartışıldı. Yeni dönemin ilk ve temel çalışmasının ise kampanyanın ikinci etabı temelinde mücadele vermek olarak belirlendi.

Yeni örgütlenme araçları

Yeni döneme ilişkin örgütlenme ve mücadele yolları ortaya konulurken de  kadınların kendi mücadelelerini sahiplenme noktasında daha fazla örgütlenme aracı ve projeler oluşturması gerektiğinin altı çizildi. “Kadın özgürleşmedikçe toplum özgürleşmez” belirlemesinin her dönemde esas alınması gereken bir perspektif olduğu vurgulanan konuşmalarda kadın örgütlenmesinin cins bilinci temelinde kurumlaşmasının önemi belirtildi. Toplumla daha fazla iç içe, ülkedeki siyasal ve sosyal gelişmelerin topluma aktarılması, Fransa’da yaşayan Kürt kadınlarının kendi mücadele deneyimini başta Fransız feminist hareketlere aktarma, kadın emeğinin toplumsallaşması ve kurumsallaşması boyutu değerlendirmelerin odağına alınırken, örgütlenmemiş tek kadın kalmaması şiarıyla yeni bir dönemin startı verildi.

5 kişilik yeni yönetim

Değerlendirmeler ardından, oy birliğiyle yeni çalışma dönemini yürütmek üzere 5 kişilik yönetim belirlendi. Kongre, “Jin Jiyan Azadî ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.