Kanaat önderleri: Tehdit Suriye'yedir

Kuzey-Doğu Suriye Kanaat Önderleri Kurulu

Kuzey-Doğu Suriye Kanaat Önderleri Kurulu

  • Kuzey-Doğu Suriye Kanaat Önderleri Kurulu, Türk devletinin tehditlerinin bütün Suriye’ye yönelik olduğunu belirterek, bütün bölge halkının Türk devletine karşı birliğini güçlendirmesi gerektiğini söyledi. 

Kuzey-Doğu Suriye Kanaat Önderleri Kurulu, Türk devletinin saldırı tehditlerine ve işgal altındaki bölgelerin demografik yapılarının değiştirilmesi siyasetine ilişkin Qamişlo'da açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Mistefa El-Yûsifî, Türk devletinin tehditlerinin tüm Suriye’yi hedef aldığını belirterek, şunları söyledi: “Suriye’nin kuzeyindeki bütün aşiret kanaat önderleri, şeyhleri ve bileşenler binlerce yıldır birlikte yaşıyoruz. Onun için birliğimiz bozulmamalı, barış ve güvenliğimiz tehlikeye girmemelidir. Ankara ve Erdoğan’ın bahsettiği güvenli bölgeler, Arap, Kürt, Süryani ve Êzîdîler üzerinde tehlike oluşturuyor. Halk göçertildikten, yerlerine aşırılık yanlısı çeteler yerleştirildikten sonra Suriye, Irak ve diğer ülkelerin başka bölgeleri işgal edilecek. Temel amaç terörist güçlerin korunması ve onları Türk devletinin hizmetine sokmaktır.”

Kanaat Önderleri Kurulu, dünyadaki barış ve demokrasi güçlerine ve tüm bileşenlere seslenerek, talancılara ve işgalcilere karşı birlik olmaları çağrısında bulundu. Kurul son olarak Şam hükümetine, Suriye krizinin BM’nin 2254 sayılı kararına göre çözümü için Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ile diyaloga girmesi çağrısı yaptı. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.