Kapitalist düzen devletin eril şiddetini koruyor

Kadın Haberleri —

Süheyla Doğan

Süheyla Doğan

  • Kadınların ekoloji hareketlerinde daha önde ve daha cesur olduğunu ifade eden yaşam savunucusu Süheyla Doğan, eko-kırımdan en çok kadın ve çocukların etkilendiğini söyledi.

Kapitalist sistemin varlığını şiddete başvurarak devam ettirdiğini dile getiren Süheyla Doğan, eko-kırım, kadın ve emek üzerindeki şiddetin kaynağının erkek egemen kapitalist sistem olduğunu dile getirdi. Türkiye’de her gün en az üç kadının katledildiğini, katliamların devlet tarafından desteklendiğini ifade eden Doğan, “Failler tahliye ediliyor, affa uğruyor. Akbelen’de ekoloji anlamında şiddet herkesin gözünün önünde uygulanıyor. Göz yaşartıcı gazve tazyikli su ile toprağını, ormanını savunanlara şiddet uygulanıyor. Emeğini savunanlar da bu saldırıya maruz kalıyor. Kapitalist düzeni korumaya çalışanın devletin eril şiddeti olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

En çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor’

Kadınların ekoloji hareketlerinde daha önde ve daha gözü pek olmasının nedeninin savaşlarda ve afetlerde olduğu gibi ekolojik yıkımdan da en çok kadınların ve çocukların etkilenmesinden kaynaklı olduğunu belirten Doğan, “Gördükleri yaşadıkları için daha içten mücadele ediyorlar, daha önde yer alıyorlar. Tabi sadece kadınların üzerine bırakılmamalı, kadınlar ve erkeklerin birlikte mücadele etmesi gerekir” dedi ve ekledi “Kesişimsel bir mücadele hepimiz açısından önemli” ÇANAKKALE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.