Karaağar mezarı başında anıldı

Orhan Karaağar anması

Orhan Karaağar anması

  • Özgür Basın emekçisi Orhan Karaağar, katledilişinin 31. yıl dönümünde Wan’ın Xaçort (Hacıbekir) Mahallesi’ndeki mezarı başında anıldı.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) tarafından düzenlenen anmaya, Orhan Karaağar'ın ailesi ve DFG Eşbaşkanı Serdar Altan'ın yanı sıra çok sayıda gazeteci, DEM Parti yöneticileri ile Barış Anneleri katıldı. 

DFG Wan Temsilcisi Adnan Bilen, "Arkadaşımız 31 yıl önce devletin besleyip büyüttüğü güçler tarafında katledildi” dedi.  DFG Eşbaşkanı Serdar Altan ise "Her ne kadar üzerinden uzun bir zaman geçmiş olsa da biz buradayız. Arkadaşlarımızın kanlarıyla kurdukları geleneği bugüne kadar geldi. Bugün de mücadeleleri devam ediyor. Onların mücadelesini vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

30 yıl tutsak kaldıktan sonra dört ay önce tahliye olan Orhan Karaağar’ın kardeşi Nizam Karaağar ise şunları söyledi: "Arada 31 yıl geçti ama bizim acımız geçmiş değil. Hiçbir arkadaşımız Ahmed Arif’in şiirinde geçtiği gibi, bire bir kavgada yenilmedi. Pusu kurup canice katlettiler. Amaçladıkları azaltma ise kendileri azaldı. Amaçları karanlık ise kendileri karanlıktadır. Biz her zaman buradayız." VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.