Karayılan: Böyle düşmanlık olmaz

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan

  • Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, helikopter kazasında şehit düşen QSD savaşçılarına yönelik Güney Kurdistanlı yetkililerinin değerlendirme ve yaklaşımını “Karşıtlık olur ama böyle düşmanlık olmaz” sözleriyle eleştirdi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan Güney Kurdistan'da 15 Mart'ta helikopter kazasında şehit düşen 9 QSD savaşçısının ailesine baş sağlığı diledi.

Gerîla TV’de konuşan Karayılan şunları paylaştı: “15 Mart’ta Behdînan’ın Duhok ilçesinde bir helikopter kazası yaşandı. Şervan Kobanê komutasında 9 QSD üyesinin, özel bir kurum olan YAT üyelerinin şehit olduğu açıklandı. Bildiğimiz kadarıyla YAT, bir anti-terör kurumudur. DAİŞ’e karşı mücadelede kendisini ispatlamıştır. Eğitim görerek pilot olan değerli gençlerdir. Biliyoruz ki, daha Şêx Mehmûd Berzencî’den bu yana işgalci hegemon güçler tarafından halkımız üzerine uçaklarla bombardımanlar gerçekleştirilmiştir. Şimdi de işgalciler her gün üzerimize bomba yağdırıp, uçaklarla saldırıyor. Halkımızın elinde bu türden araçlar yok. Ama şimdi görülüyor ki, bazı Kürt gençleri pilotluğu öğrenmiş ve hava araçlarını kullanıyor. Bu, sevindirici bir şeydir. Gerçekten de bunu öğrendiğimizde sevindik. Bu değerli gençlerin, komutan ve savaşçıların şehadetini tüm Kürtlerin bir kaybı olarak görüyoruz. QSD Komutanlığına ve bu değerli şehitlerin ailesine başsağlığı diliyoruz. Tüm Rojava Kurdistan’ı ve Kuzey-Doğu Suriye için başsağlığı diliyoruz.

Saygısızlar, böyle düşmanlık olmaz

Fakat maalesef görüyoruz ki, bazı Başûrê Kurdistanlı yetkililer bu olaydan bahsederken saygısızca bir dille, hiç üzüntülerini dile getirmeden ve karşıt bir yaklaşımla bahsediyorlar. Kürtlerin kendi iç sorunları ne olursa olsun, böyle bir yaklaşım olmamalı, hele hele böylesine acılı bir olayda asla olmamalı. Karşıtlık olur, ama böyle düşmanlık yapmaya insan şaşırıyor. Kürt savaşçılarının şehadetinden dolayı acı duymayan her Kürt’ten, onun Kürtlüğünden şüphe duymak gerekiyor.”  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.