
Sabah saatlerinde ilçe merkezine zırhlı araçlar eşliğinde gelen çok sayıda asker ve sivil polis, kahvelerde ve esnafların iş yerlerinde kimlik kontrolü yaptı. Uzun namlulu silahlarla çarşı merkezinde gezen askerler, yolda geçen kadın ve yaşlıların kimliklerini de alarak GBT kontrolünden geçirdi. Askerlerin uygulamasına karşı çıkan DBP Karlıova İlçe Yöneticisi Aziz Akdamar da polisler tarafından gözaltına alındıktan 1 saat sonra bırakıldı.
Taziye çadırına saldırı
Van dün bir kez daha polis terörüne sahne oldu. Kentte herhangi bir olay olmamasına rağmen Hacıbekir (Xaçort) Mahallesi’ne onlarca zırhlı araçla giren polisler, kendilerine tepki gösteren halka tazyikli su ve gaz bombaları ile saldırdı. Mahalle sakinleri ile çatışma çıktı. Polisler, bir süre sonra halkın tepkisi üzerine geri çekilmek zorunda kaldı. Polislerin Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı girilen çatışmada yaşamını yitiren YPG’li Mazlum Aşkan’ın taziye çadırına giderek, taziyeye katılanları tehdit ettiği de öğrenildi.
Batman’da 11 gözaltı
Batman’ın Yavuz Selim ve Şafak mahallelerinde çok sayıda eve baskın yapıldı. YDG-H üyeleri oldukları iddiasıyla 1’i çocuk 11 genç gözaltına alındı. Baskın sırasında evleri dağıtan polisler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlei ile eylemlerde giyildiği iddiasıyla birçok giysi ve ayakkabıya el koydu. Çoğu DBP Batman Gençlik Meclisi üyesi olan gençler il emniyetine götürüldü. Gözaltına alınanların isimleri şöyle: “Emrah Çelik, Harun Ete, Medeni Ay, Mehmet İnce, Mehmet Şirin İnce, Muhammed Burak Kaya, Necat Kurum, Serdal Özer, Yunus Tunçbilek, S.Ş. (14) ve Selman Biçen.”