Katil erkek her yerde

Kadın Haberleri —

  • Erkek şiddeti rejim ve hükümetlerin de desteğiyle kadınlar üzerinde sistematik olarak uygulanıyor. Kadınların erkek ve devlet şiddeti karşısındaki örgütlü mücadelesi devam ederken ajanslara her gün erkekler tarafından işlenen dehşet verici katliam haberleri düşüyor. 

Son 24 saatte Rize, Çanakkale İzmir’de 3 kadın katledildi. Mardin’de bir genç kadın öldü. Başurê Kurdistan’da ise bir kadın evli olduğu erkek tarafından katledildi. 

Erkek şiddeti rejim ve hükümetlerin de desteğiyle kadınlar üzerinde sistematik olarak uygulanıyor. Kadınların erkek ve devlet şiddeti karşısındaki örgütlü mücadelesi  devam ederken ajanslara her gün erkekler tarafından işlenen dehşet verici katliam haberleri düşüyor. 

Rize’de Ramazan Dursun isimli erkek evli olduğu Özlem Dursun'u darp ettikten sonra çektiği fotoğrafları kadının ailesi ve arkadaşlarına gönderdi. Bunun üzerine Özlem Dursun’un annesi ve arkadaşları polise haber verdi. Gelen ekipler yaralı olduğu belirlenen Özlem Dursun ve kendini yaralayarak kadının şiddetine maruz kaldığı süsü veren Ramazan Dursun'u hastaneye götürdü. Tedavi altına alınan Özlem Dursun vücudunun çeşitli yerlerinde kırık olduğu ve beyin kanaması geçirdiği belirlenerek yoğun bakıma alındı. Kendisini yaraladığı iddia edilen fail ise hastanede yapılan tedavisinin ardından gözaltına alındı. Özlem Dursun dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Ramazan Dursun isimli erkek ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anne ve babasını öldürdü

Çanakkale’de yaşayan Mustafa Karakoloğlu adlı erkek, kesici aletle anne ve babasını katletti. Gelibolu ilçesinin Ilgardere köyünde yaşayan Ali Karakoloğlu ve Refika Karakoloğlu önceki gün akşam saatlerinde oğulları olan fail tarafından kesici aletle katledildi. Gözaltına alınan fail erkek tutuklanırken, olaya dair soruşturma başlatıldı.

Aynı aileden 3 kişiyi katletti

İzmir’in Bayraklı ilçesinde Ali İhsan K. isimli erkek  5 gün önce evinin bahçesinde köpek besleyen komşusu Yahya Köşek’i tehdit etti. Önceki gün ise evin önünde Yahya Köşek ile karşılaşan fail, Köşek’i, evli olduğu Meryem Köşek’i ve kızları Funda Güçlü'ye ateşli silahla saldırdı. Ağır yaralanan 3 kişi, çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Aynı aileden 3 kişi hastanede hayatını kaybetti. 3 kişinin cenazeleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderilirken, fail olayın ardından gözaltına alındı. Olay anı çevredeki bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Mardin’de şüpheli genç kadın ölümü

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Şahkulubey Mahallesi’nde önceki gece saatlerinde 14 yaşındaki Havin Algur'un evlerinin balkonundan düştüğü iddia edildi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Havin Algur’u Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Havin Algur, hastanede yaşamını yitirdi. Havin Algur’un cenazesi otopsi için morga kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Evli olduğu erkek tarafından katledildi

Hewlêr’in Ari Mahallesi’nde Ciwan Eziz Hesen (37) adlı kadın evli olduğu Eziz X. Adlı erkek tarafından katledildi. Hesen’in cenazesi gerekli incelemelerin yapılması için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Katil zanlısı gözaltına alınamazken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. 6 Haziran’da ise Halepçe’nin Xurmal kasabasında üniversite mezunu genç kadın bedenini ateşe verdi. Süleymaniye’de 5 gün tedavi gören Ş.Y isimli genç kadın önceki gün hayatını kaybetti. Vücudunun yüzde 70’i yanan genç kadının intihar sebebi öğrenilemedi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.