Katlettikleri tutsak için ambulans da vermediler

Barış Keve

Barış Keve

  • Malatya/Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki siyasi tutsak Barış Keve, tutulduğu tek kişilik hücrede katledildi. 

 

25 yaşındaki Keve’nin Van’ın Çatak ilçesinde yaşayan ailesini saat 22.00’da arayan cezaevi yönetimi, Barış Keve’nin intihar ettiğini ileri sürdü. Bunun üzerine ailesi Çatak ilçesinden Malatya’ya doğru yola çıktı. Malatya’ya gelen aile, gece saatlerinden avukatlarıyla cenazenin otopsi için kaldırıldığı Adli Tıp Kurumu (ATK) önüne geçti. Sabah saatlerinden savcının katılmasıyla otopsi işlemleri yapıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenaze, aileye teslim edildi. 

Sabah saatlerinden Adli Tıp Kurumu tarafından aileye cenazenin taşınması için ambulans verileceği belirtilmesine rağmen polisin kapıya yığılması üzerine ambulans verilmekten vazgeçildi. Aile kendilerinin ayarladığı özel bir cenaze aracıyla Keve’nin cenazesini teslim alarak Van Çatak ilçe merkezinde defnedilmek üzere yola çıktı.

Keve’nin ağabeyi İlkkan Keve, Barış Keve ile en son 16 Eylül Cuma günü telefon görüşmesi yaptıklarını ve olumsuz bir durum sezmediklerini belirtti. 

Gizli tanık ifadelerine dayandırılarak 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Keve, üç ay önce Edirne’de gözaltına alınarak tutuklandı. 5 gün önce 5 tutsak ile Malatya Akçadağ Cezaevi’ne sevk edilen Keve’nin tek kişilik hücrede tutulduğu öğrenildi.  MALATYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.