KCDK-E: Çözüm Öcalan'dır

Yurt Dışı Haberleri —

Kürt halkı eylemde. Foto: Delil Souleiman AFP

Kürt halkı eylemde. Foto: Delil Souleiman AFP

  • 7-8 Ekim'deki eylem ve etkinliklere aktif katılım çağrısı yapan KCDK-E, “Önder Apo’yu mücadelemizin ana temeli yapmak ve fiziki özgürlüğü için mücadeleyi yükseltmek tek çözümdür” dedi.
  • KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için TJK-E öncülüğünde 7-8 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek eylemler için yapılan çağrıda, "Dayatılan savaş, katliam ve erkek egemen zihniyetin maskesi düşmüştür. Halklar, Abdullah Öcalan'ın fikirleri etrafında bir araya gelmektedir" dendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük Uluslararası komplonun yıl dönümünde TJK-E öncülüğünde 7-8 Ekim tarihlerinde yapılacak eylem ve etkinlikler için Kurdistanlılara ve dostlarına yazılı bir çağrı yapan KCDK-E, güçlü katılım çağrısını yineledi. 
Kürt Halk Önderi’nin komplocuların inkar ve imha planlarına rağmen esaret koşullarında 25 yıldır Kurdistan, Ortadoğu ve dünya sınırlarını aşan bir mücadele yürüttüğü vurgulanan açıklamada, “Önder Apo’nun kadın özgürlükçü fikirleri her geçen gün daha büyük bir coğrafyaya yayılmaya devam etmektedir. Halkları, kadınları özgürleştiren bu paradigmanın ve mücadelenin merkezinde Önder Apo bulunmaktadır. Önder Apo esaret koşullarında olmasına rağmen komplocu güçlerle insanlık adına tarihsel bir hesaplaşmaya girmiştir. Bu nedenledir ki Önder Apo üzerinde fiziksel ve düşüncelerine karşı yoğun bir saldırı sürdürülmektedir. Bu nedenledir ki İmralı işkence sistemi Önder Apo’ya karşı düşünsel ve fiziksel imhaya göre yapılandırılmıştır.
Önder Apo geliştirdiği paradigma, öngörüler, yaptığı tüm tanımlama ve tespitlerle önümüzü aydınlatmaktadır. Dayatılan savaş, katliam ve erkek egemen zihniyetin maskesi düşmüştür. Kurdistan, Ortadoğu ve tüm dünyada aydınlanan halklar, yeni dünya devrimini öncüsü Halklar Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirleri etrafında bir araya gelmektedir.

Öcalan mücadelenin temeli

Dünya insanlığı, kadınlar, demokrasi güçleri büyük inançla Önder Apo'nun önerdiği paradigması etrafında buluşarak ortak bir gelecek için mücadele etme yolunu seçmektedirler. Bunun en iyi örneği kadın öncülüklü mücadelenin sembolü olan “Jin, Jiyan Azadi” sloganın kadın kurtuluşunun yolunu dünya çapında belirleyen bir noktaya getirmiş olmasıdır” denildi.
25 yıldır sürdürülen işkence ve tecrit sisteminin Kürt halkının tüm kazanımlarını hedeflediğinin altının çizildiği KCDK-E açıklamasında “Önder Apo’yu mücadelemizin ana temeli yapmak ve fiziki özgürlüğü için mücadeleyi yükseltmek tek çözümdür” ifadeleri kullanıldı.

Fiziki özgürlüğü, toplumun özgürlüğüdür
Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürt halkının, kadınların, gençlerin, mazlum halkların ve insanlığın özgürlüğüdür. İmralı’da uygulanan tecrit ve işkence Kürt halkına, kadınlara, gençlere, halklar ve tüm insanlığa karşı tecrit ve işkencedir.
Tüm insanlık ilkelerini ve hukuku ayaklar altına alan ve faşist Türk devleti eliyle sürdürülen İmralı işkence sistemini kırmak, Önder Apo’nun sağlığı, güvenliği için mücadele etmek temel önceliğimizdir. Kendine işkenceyi önleme adı vermiş CPT ve Avrupa Konseyi’nin sessizliğini kabul etmiyoruz. Bu sessizlik bu kurumları da işkence sistemine ortak etmektedir. Bu nedenle bu kurumların sessizliğini kınıyor ve görevlerini derhal yerine getirmeye çağırıyoruz.
KCDK-E olarak 7 ve 8 Ekim tarihlerinde TJK-E öncülüğünde gerçekleştirilecek eylemlere aktif katılmaya çağırıyoruz. Halkımızı ve insanlıktan yana olan herkesi Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için kadın, genç, yaşlı güçlü bir biçimde katılmaya çağırıyoruz.” ANF/HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.