KCK: İntikamları alınacak

KCK Yürütme Konseyi

KCK Yürütme Konseyi

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı da Gulo Ailesi şehitlerinin intikamının alınacağını bildirdi.

 

Eşbaşkanlık tarafından yayımlanan başsağlığı mesajı şöyle: “Rêber Apo’ya bağlılığıyla bilinen, Kürt halkının özgürlük mücadelesine değerli hizmetleri olan büyük yurtsever Yusif Gulo ile akrabaları Muhammed ve Mazlum Gulo Türk devletinin Qamişlo’da gerçekleştirdiği alçakça saldırıyla katledildi. Değerli şehitlerimiz Yusif Gulo, Muhammed Gulo ve Mazlum Gulo’ya Allah’tan rahmet, tüm Gulo Ailesi’ne ve Kürdistan halkına da başsağlığı diliyoruz. Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde birçok şehidi olan Gulo Ailesi’nin bu değerli üyeleri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Onların özlemleri özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu’da yaşatılacaktır.

Yusif Gulo, Rêber Apo’nun değerli dostu ve sarsılmaz takipçisiydi. Rojava’nın örnek yurtseverlerinin başında geliyordu. Rojava ile Kuzey-Doğu Suriye halkları onları unutmayacaktır. Demokratik Suriye ve özgür Kuzey-Doğu Demokratik Suriye yaratılarak onların özlemleri gerçekleştirilecektir.

Türk devleti bu saldırılarla Rojava Devrimi’nin gerçekleşmesinde emekleri olan yurtseverleri yıldırmak istemektedir. Bu saldırılar Kürt, Arap ve Asuri-Süryani halkımızı yıldıramayacak; Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk bölgesi sonuna kadar savunulacaktır.

AKP-MHP faşist iktidarı, Kürt düşmanlığını özgürlük isteyen Kürtlere her yerde saldırarak göstermektedir. Bu saldırı da soykırımcı sömürgeciliğin Kürt düşmanlığında ne kadar alçakça yöntemlere başvuracağını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Gerillaya karşı kimyasal silah kullanan faşist AKP-MHP iktidarı, Rojava’da da SİHA’larla arabaları bombalayıp insanlarımızı diri diri yakmaktadır. Bu saldırılar halkımızın da bizlerin de öfkesini büyütmektedir. Bu öfkemiz, mücadelenin büyümesini sağlayacak, Kürt düşmanı AKP-MHP iktidarını Kürdistan’ın tüm parçalarında yenilgiye uğratacaktır.

82 yaşında katledilen Yusif Gulo gibi yurtseverleri hiçbir zaman unutmayacak, onların özlemleri olan özgür Kürdistan mutlaka gerçekleştirilecektir. Bu mücadele böyle büyük yurtseverlerin üzerinde var olmakta ve sürmektedir. Bizlere düşen görev onların özlemlerini gerçekleştirmektir.

 Yusif Gulo’ya rahat uyu, diyoruz. Özlemleri mutlaka gerçekleşecek, intikamları da mutlaka alınacaktır.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.