KDP, 138 gündür cenazeleri vermiyor

  • Sêmalka Sınır Kapısı’nda 102 gündür çocuklarının cenazelerini almak için nöbet eylemini sürdüren aileler, “AKP ve KDP arasında hiçbir fark yok” dedi. 

Türkiye’nin 23 Nisan 2021’de Federe Kürdistan’da başlattığı işgal saldırılarına paralel olarak KDP güçleri de bölgeye yığınak yaptı. KDP güçlerinin Xelîfan bölgesinde 28-29 Ağustos’ta kurduğu pusuda, 5 gerilla şehit düştü, biri yaralı iki gerilla sağ kurtuldu. KDP, cenazeleri de alıkoyarak, 138 gündür ailelerine vermiyor. Üstelik Sêmalka ve El Welîs Sınır Kapılarını da 16 Aralık’ta kapattı. KDP, 102 gündür çocuklarının cenazelerini almak için nöbet tutan aileleri de görmezden geliyor. 

Nöbet eylemine katılanlardan Fatma Husen, tüm zor şartlar ve hava koşullarına rağmen eylemlerini devam etmekte kararlı olduklarını belirterek, “Bölgenin her yerinden kurum ve kuruluşlar, eylemimize katılım sağlıyor. Cenazelerimiz bize teslim edilene kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Aslında KDP’nin bu tutumu, cenazeleri Türkiye’ye teslim ettiği kuşkusunu artırıyor” dedi. 

Eylemcilerden Miha Zoro ise KDP’nin cenazeleri vermeyerek Türkiye’nin talimatlarını yerine getirdiğini ifade etti. Yaz, sonbahar ve kış mevsiminden beri direniş çadırında eylemlerini sürdürdüklerini anımsatan Zoro, “10 yıl geçse bile cenazelerimizi almak için eylemlerimizi sürdüreceğiz. Zaten KDP, Türkiye’nin müttefikidir. Güney Kürdistan’ı Türkiye’nin aklıyla yönetiyorlar” diye konuştu. 

Fadıl Cuma ise AKP ne yapıyorsa KDP’nin de aynısını yaptığını söyleyerek, şunları ifade etti: “Cenazeleri vermemek ortak aldıkları bir karardır. Kürt Kürt’e bunu yapınca insanın çok daha zoruna gidiyor. Artık yeter. Birkaç aydır buradayız ve eylemdeyiz ama KDP bir açıklama dahi yapmıyor. Ne zamana kadar sessiz kalacaklar? Sınırı kapatmak da bu planın bir parçasıdır.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.