KDP bir aydır duymuyor

  • KDP güçleri, 10 Haziran’da misafirlerini karşılamak için Hewlêr Havaalanı’na giden Demokratik Birlik Partisi (PYD) Hewlêr Temsilcisi Mistefa Osman Xelîl, Özerk Yönetim temsilcisi Cîhad Hesen ve PYD Üyesi Mistefa Ezîz Mistê'yi gözaltına aldı. Xelîl, Hesen ve Mistê’nin gözaltına alınması üzerinden 31 gün geçmesine rağmen kendilerinden haber alınamıyor. Konuya ilişkin PYD ve Özerk Yönetim’e herhangi bir bilgi verilmiş değil.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) yaptığı açıklamada arkadaşlarının başına bir şey gelmesinden ve güvenliklerinden Federe Kürdistan Hükümeti’ni sorumlu olacağını ve temsilcilerinin akıbetinin netleştirilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. PYD, “Başûrê Kurdistan iktidarına temsilcilerimizin akıbetini açıklamaya ve serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Süreci titizlik ile takip ediyoruz. Aldığımız bilgiye göre temsilcilerimiz Kürt düşmanlığı yapan kesimlere teslim edilmiş. Temsilcilerimizin tutuklanmasını üstelik akıbetlerine dair bilgi verilmemesini doğrudan partimize ulusal birlik çabalarımıza yönelik saldırı olarak tanımlıyoruz” dedi.

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Başûrê Kurdistan temsilciliği de gözaltına alınan Özerk Yönetim ve PYD temsilcilerinin akıbetinin açıklanmasını istedi.

AKP elemanının yazdığı

Bu arada KDP’nin Hewlêr’de gözaltı yaptığı gün, AKP’nin beslediği medya elemanlarından Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, şu paylaşımda bulundu: "Mustafa Osman Halil... Kendileri PKK’nın üst düzey sorumlusuymuş. Erbil havalimanında paketlenmiş ve getiriliyormuş. Üzgünüm Millet İttifakı için.  Irak’taki adamınızı kaybettiniz. GP de üzülüyordur şimdi. Suriye’de  “Kürt” devleti(PKK devleti)  kurulması istiyorlar ya o yüzden."

Cihad Hesen

Gözaltında tutulan Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetim Hewlêr Temsilcisi Cihad Hesen (35) Kobanê’de dünyaya gelip Reqa’da büyüdü. Evli ve dört çocuk babası olan Cihad Hesen, Lazkiye Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu. DAİŞ’in saldırıları esnasında Kobanê’den ayrılan Cİhad Hesen, Hewlêr’e yerleştikten sonra resmi olarak Özerk Yönetim adına çalışmalar yürüttü. Cihad Hesen, Mayıs 2021’den itibaren resmi olarak Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi tarafından görevlendirildi. Cihad Hesen, 19 Temmuz 2012’de Demokratik Genç Birliği çalışmaları arasında yer aldı.

Mistefa Osman Xelîl

PYD Üyesi Osman Xelil (48) Kobanê’de dünya geldi. Evli ve 6 çocuk babası olan Osman Xelil, 2013’ten beri PYD adına Başûrê Kurdistan’da çalışma yürütüyor.

Mistefa Ezîz Mistê

Mistefa Ezîz Mistê, 1971’de Kobanê’de dünyaya geldi. Evli ve 9 çocuk babasıdır. 2013’te PYD’ye katılan Mistefa Ezîz Mistê, Hewlêr’de yıllardır çalışmalar yürütmekte ve şu anda PYD Hewlêr Temsilcisi olarak görev yapmakta.   HEWLÊR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.