KDP güçlerini çekmeli

.

.

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, KDP’yle bir savaştan kaçındıklarını, böyle bir savaşı Türk devletinin isteğinin gerçekleşmesi olarak gördüklerini vurgulayarak, ”Beklentimiz, KDP’nin askeri güçlerini gerilla etrafından çekmesi ve önceki konumlarına dönmesi yönündedir” dedi.

Kürdistan’ı Savun İnisiyatifini oluşturanları selamlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Almanya’yı Türk devletinin suçlarına ortaklıktan vazgeçmeye çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, iki aya yakındır Medya Savunma Alanları’nda şiddetli çatışmalar yaşandığı, Türk ordusunun bir haftada işgal edeceğini sandığı alanlarda büyük direnişle karşılaşıp indirme yaptığı birkaç tepede çakılı kaldığı hatırlatıldı. Çatışmanın yaygınlaştığı süreçte KDP’nin gerillanın etrafına güç yığması ve gerilla güçleri arasına girmesinin Kürt halkında ve kamuoyunda büyük bir kaygı yarattığı kaydedilen açıklamada, tüm çağrılara rağmen askeri güçlerini çekmemesi, aksine güç yığmaya devam etmesinin kaygıları daha da artırdığı belirtildi.

İşgale karşı çıkmak ve KDP askeri güçleriyle gerilla arasında çıkabilecek bir çatışmayı önlemek için Başûrê Kurdistan’a gelip canlı kalkan olmayı amaçlayan bir sivil girişime işaret edilen açıklamada, bu girişimin Alman devleti ve KDP tarafından görülmedik hoyratça bir yaklaşıma maruz kaldığı anımsatıldı.

KDP’nin böyle iyi niyetli, barışçıl ve demokratik bir girişim karşısındaki düşmanca tutumunun, bir çatışmanın durdurulmasını istemiyor, kanaati oluşturduğu ifade edilen açıklamada, ”Zaten KDP’yle bir görüşme yapmayı beklerken; gerilla güçleri etrafına güç yığılmasıyla karşılaşmamız bizde de benzer duygular oluşmasına yol açmıştır. Bir daha vurgulamalıyız ki, KDP’yle bir savaştan kaçındığımız gibi, böyle bir savaşı Türk devletinin isteğinin gerçekleşmesi olarak görüyoruz. Bu nedenle bizim hala beklentimiz KDP’nin askeri güçlerini gerilla etrafından çekmesi ve önceki konumlarına dönmesi yönündedir” denildi.

Almanya suç ortaklığından vazgeçsin

Kürt yurtseverlerinin ve her halktan Kürt dostlarının bu barışçıl sivil demokratik girişiminin, bazı gerçeklikleri daha net gözler önüne serdiği vurgulayan açıklamada, şunlar ifade edildi: ”Kürt halkının özgürlük mücadelesinin bir turnusol olduğu ve gerçekleri açığa çıkardığı bir daha görüldü. Alman devleti, kendi yasalarını ve uluslararası yasaları çiğneyerek Kürtlerin ve dostlarının Hewlêr’e gelişini önledi. Özrü kabahatinden büyük olarak bu engellemeyi de NATO üyesi Türkiye için yaptığını açıkladı. Böylece Almanya, soykırımcı sömürgeci Türk devletinin en büyük suç ortağı olduğunu bir daha gözler önüne serdi. Almanya’nın Kürt soykırımının destekçisi ve ortağı olma politikasını ısrarla ve gözü kara biçimde sürdürdüğü görülüyor. Başûrê Kurdistanlı bazı partilerle ilişkisi Almanya’nın bu soykırımcı yüzünü örtmez. Almanya hükümetine, Almanya halkı adına böyle bir soykırım suçuna yaptığı ortaklığı bırakması çağrısı yapıyoruz.

İnisiyatif önemli katkıda bulundu

Kürt yurtseverleri ve dostları, Almanya’nın ve KDP’nin bu gerçeğini ortaya çıkararak da özgürlük ve demokrasi mücadelesine önemli bir katkıda bulundu. İşgale karşı çıkmak ve KDP ile gerilla arasındaki savaşı durdurmak için harekete geçen Kürtler ve dostları, Türk devletinin işgalini ve KDP’nin tutumunu gündemleştirerek, özgürlük ve demokrasi mücadelesini daha geniş bir toplumsal ve siyasal zemine kavuşturdu. Nitekim işgale ve KDP’ye karşı tutum her gün gelişmekte, Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini daha güçlü bir toplumsal ve kamuoyu desteğine kavuşturmaktadır. Bu temelde Kürdistan’ı Savun İnisiyatifini oluşturanları saygıyla selamlıyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.”  BEHDİNAN

 

Barış Anneleri: Artık yeter!

Barış Anneleri İnisiyatifi, KDP’ye ihanetle anılmamak için Kürt halkının aleyhine hareket etme çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Temsilciliği’nde yapılan toplantıda Barış Anneleri adına söz alan Güler Buğday, Kürtlerin 40 yıldır mücadele ettiğini vurgulayarak, kazanımlarının ellerinden alınmaya çalışıldığını belirtti. Buğday, “Bir kez daha Barzani’ye sesleniyoruz; artık yeter. Milyonlarca annenin ciğeri yanıyor. Kardeş kanı akıtılmasın, Kürt gençleri öldürülmesin. Gerilla kim, Pêşmerge kim? Bunlar hepsi Kürt gençleri değil mi, bu zulme karşı durun. Kürdistan’ın her parçası Kürtlerindir ve Kürt kanı vardır” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.