KDP, işgalciye mevzi hazırlıyor

  •  KDP güçleri, Türk ordusu için yol açmaya ve mevzi yapmaya devam ediyor.

 

KDP’nin Türk ordusuna mevzi ve yol yapımına devam ettiğini gösteren yeni görüntüler paylaşıldı.

KDP güçleri, 27 Ağustos'ta Metîna’nın Girê Amediye ve Girê Hakkari Direniş Alanları’na doğru yol yapmaya başlamıştı. Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, KDP’yi uyarmıştı. Kürdistan kamuoyunun da yoğun tepkisine rağmen KDP hizmete devam ediyor. ANF'de dün paylaşılan ve 12 Eylül’de çekildiği belirtilen görüntülerde, Amediyê ve çevresindeki köyler görünüyor. Görüntüdeki bir ses, gerilla alanlarını da göstererek, Amediyê şehrinin yukarısındaki tepelerin gerillanın direniş alanları olduğunu belirtiyor. Gözüken tepelerin Girê Çarçel ve Girê Hakkarî olduğunu, aşağısında ise Amediyê Parkı’nın bulunduğu ifade ediliyor. Görüntüyü çeken şöyle devam ediyor: “Gözüken silsilenin tamamı Girê Hakkarî’dir. Girê Hakkarî’nin aşağısında Girê Sêdarê gözüküyor. Amediye Parkı’na kadar olan yer de komando sahası. Girê Şehîd Pîrdoxan, Girê Amediyê ve Sêdarê’nin hepsi Girê Amediyê Direniş Alanı’dır. Buranın tümü gerillanın direniş alanıdır.”

Görüntülerde KDP’nin Türk ordusu için yaptığı yol da gösteriliyor. Sözkonusu kaynak, gösterdiği tepenin arkasında KDP’nin 27 Ağustos’ta Türk askerleri için yol yapımına başladığını ve halen devam ettiğini belirterek, şöyle devam ediyor: “Size bir başka gerçeği daha göstermek istiyoruz. Göründüğü gibi KDP, Türk devletini ve askerlerini koruyabilmek için bu yolu gerillanın direniş alanlarının içerisine kadar götürmüştür. Zaten görülüyor, bu alanların hepsi gerillanın direniş alanıdır. Gerilla bu tepelerde, bu alanda direniyor. Türk askerlerinin savunması için bu yolları ve mevzileri KDP yapıyor. Bunu da Türk askerlerinin yardımıyla yapıyor. Her gün gözlerimizle görüyoruz, görüntülerle size de göstermek istiyoruz. Bu yapılan yol ve mevzilerin hepsi Türk askerlerini korumak içindir. Görünen yerlere Türk askerleri yerleşmiş durumda. Türk askerlerinin ve KDP güçlerinin birlikte kendi elleriyle mevzi yaptığını görüyoruz. Girê Sêdarê, Girê Amediyê, Girê Şehîd Pîrdoxan, Girê Hakkari ve komando sahasında gerilla dört aydın fazladır Türk devletinin işgalciliğine karşı direniyor. Burada çetin bir savaş var ve gerilla direniyor. Maalesef KDP güçleri, Türk askerlerinin bu tıkanmasını aşmak için yine iş birliğine başvuruyor.’’

Görüntülere yansıyan mevziler, çadırlar ve yapılmak istenen üssün Türk askerleri için olduğu kaydediliyor. “Türk askerleri her gün KDP güçleriyle birlikte burada çalışıyor” diyen kaynak, şunları ekliyor: "KDP güçleri, Türk devleti için her gün su, erzak ve araç taşıyor. Yürütülen savaşın gerçeğini ve KDP güçlerinin Türk devletiyle nasıl iş birliği yaptığını görüyoruz. Türk devleti ve KDP güçleri iç içedir. Birlikte gerillaya karşı mevzi yapıyorlar. Gerilla, Kürdistan’ı işgal etmeye gelen askerlere yönelik her gün eylem yapıyor, savaşıyor. Türk devleti de bu tıkanıklığını KDP eliyle gizlemek ve aşmak istiyor. Kürdistan’ı işgal etmek için KDP eliyle kendisine bu yolları ve mevzileri yaptırıyor. Yine askerlerini bu mevzilere yerleştirip, çalıştırıyor. Bazen de askerlerine sivil elbiseler, işçi kıyafetleri giydirip bu mevzilerde çalıştırıyor.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.