KDP işgalciye yol açıyor

  • Halk Savunma Merkezi (NPG) Karargah Komutanlığı, Girê Hakkarî, Girê Amediyê ve Sêgirê arasındaki hatta savaşın çok kritik bir noktaya geldiğini belirterek, tam da şimdi ve bu hatta KDP'nin Türk ordusuna yol açtığını bildirdi. Komutanlık, KDP’yi işgalciye yol açmaktan vazgeçmeye çağırdı. 

 

Merkezi Karargah Komutanlığı tarafından dün konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Türk devletinin, birçok destek verilmesine ve uluslararası yasaların yasakladığı silahlar da dahil çağın bütün modern silahlarını kullanmasına rağmen dört buçuk aya yakın bir zamandır işgalini tam olarak gerçekleştiremediği hatırlatılan açıklamada, "Türk devleti bu saldırısında tıkanmış ve yenilginin eşiğine getirilmiştir. Bizimle Türk devleti arasındaki savaş bu temelde kıran kırana bir biçimde devam etmektedir. Savaş mevcut haliyle çok önemli ve kritik bir noktaya gelmiş bulunuyor" denildi. 

Türk ordusu çekilmek zorunda

Bu çatışmanın 25 Mayıs’tan bu yana en çok yoğunlaştığı bir yerin de Girê Hakkarî ve Girê Amediyê hatları olduğuna işaret eden Komutanlık, şöyle devam etti: "Türk devletini yenmekte kararlıyız. Türk devleti buraları alamayacaktır. Çekilip gitmek zorundadır; çekilip gitmezlerse yok olmakla karşı karşıya kalacaktır. Bz bu savaşı taktiksel olarak ele almıyoruz. Başta Başûrê Kurdistan halkı olmak üzere tüm Kurdistan halkının ulusal çıkarları ve bölge halklarının demokratik geleceği açısından stratejik olarak ele alıyoruz. Bu, Kürt halkının ulusal çıkarları ve özgür geleceği açısından büyük bir önem taşıyan ulusal ve demokratik bir direniştir. Bunun için de gereken fedakarlığı şimdiye kadar sergilediğimiz gibi, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun gerekeni yapmakta kararlıyız.

Yol yapmak, destektir

Savaş, Girê Hakkarî, Girê Amediyê ve Sêgirê arasındaki hatta çok kritik bir noktaya geldi. 27 Ağustos sabah saatlerinde tam da bu hattın orta noktalarına gelecek tarzda orada bulunan parktan bizim direniş alanlarımıza doğru KDP güçlerinin bir güvenlik gücü eşliğinde iş makinalarıyla yol yapmakta olduğu görüldü. Ayrıca Türk devletinin Şikefta Birîndara ve Werxelê gibi yerlerde yaşadığı tıkanmasını oralara yol getirerek ve o yollarda tank vb. ağır araçları da devreye koyarak bu sıkışmasını gidermeye çalıştığını iyi biliyoruz. Bu açıdan burada yapılan yolun da AKP-MHP rejimini ve Türk devletini yaşadığı sıkışmadan kurtarmaya yarayacağı açıktır. Çok açık ki; bu yolun yapılması, Türk devletine ve AKP-MHP rejimine yapılmış somut bir destek ve savaşa müdahale anlamına gelecektir.

Bu yolu yapmayın

KDP yönetimine çağrımız; Kürt halkının düşmanlarının hizmetine girecek bu yolu yapmamasıdır. Tüm Kurdistanî güçleri tehlikeli ve uğursuz bir sürece yol açacak olan, AKP-MHP rejiminin hizmetine girmesinden başka hiçbir işlevi bulunmayan ve KDP tarafından yapılmakta olan bu yolun durdurulması için harekete geçmeye ve sorumluluklarını sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Açık ki; KDP tarafından bu yolun savaş cephesinin ortasına getirilmesi, savaşa doğrudan katılma anlamına gelecektir. Bu dönemde Kürtler arası bir çatışmanın, Kürt halkının ulusal çıkarlarına karşı yapılacak en büyük kötülüklerden birisi olacağı açıkken KDP’nin böyle bir şeyi yapmaması gerekmektedir. Bu amaçla demokratik kamuoyunu, tüm Kurdistan halkını, yurtsever kurumları ve şahsiyetleri, KDP’yi vazgeçirmesini sağlamaya dönük etkin bir biçimde devreye girmeye çağırıyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.