KDP kimyasal hastanesi açtı

Nebez Xalid

Nebez Xalid

  • Kimyasal silah kullanımıyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler (BM) ve OPCW’ye mektup gönderenlerden biri olan Nebez Xalid,  KDP’nin kimyasal silahlardan etkilenenleri medyadan saklamak için özel bir hastane açtığını söyledi.

Aralarında aydın, yazar, parlamenter ve gazetecilerin bulunduğu 153 kişi, Birleşmiş Milletlere ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Yönetim Komitesi’ne (OPCW) çağrıda bulunarak Türk devletinin kimyasal silah kullanımının araştırılmasını istedi. Mektubu imzalayanlardan biri olan siyasi aktivist Nebez Xalid, Rojnews’e konuştu. Nebez Xalid, şunları söyledi: “Son 6 ayda 300’den fazla kimyasal silah kullanıldı. Bu bölgelerden 400’den fazla sivil şu ana kadar hastaneye kaldırıldı. Türk devleti kazanabilmek için kimyasal ve yasaklı silahların kullanımına başvurdu, ancak şu ana kadar başarılı olamadı.”

Nebez Xalid, Birleşmiş Milletler’e (BM) ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) Yürütme Komitesi’ne gönderilen mektuba dikkat çekerek, “Bu örgütlere bunun bir gerçek olduğunu söylemek istiyoruz. Savaş bölgelerine özel bir komisyon gönderilmesi için elimizden geldiğince belgeleri onlara sunduk” dedi.

Nebez Xalid, KDP’nin kimyasal silahlardan etkilenenler için özel bir hastane açtığını belirterek, şöyle devam etti: “KDP, kimyasal silahlardan etkilenenler için özel bir hastane açtı ve onlara bunun yeni bir tür korona olduğunu söyledi. Bunu, yaşananları medyadan saklamak için yapsa da halkın olan bitenden haberi var. Eğer bir komisyon kurulursa bu hastanelere giderek kimyasal silahlardan etkilenen yüzlerce kişi bulabilir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.