KDP pususu kesinleşti

.

.

  • Xelîfan’da 7 kişilik gerilla grubunun Zap Suyu üzerinde KDP'nin pususuna düştüğünün kesinleştiğini açıklayan HPG, gerillaların hiçbir uyarı yapılmadan dört koldan direkt yoğun ateş altına alındığını bildirdi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Xelîfan’da KDP güçlerinin pususunda şehit düşen gerillalara ilişkin dün yazılı bir açıklama yaptı. BİM’in açıklaması şöyle: 
“28 Ağustos’u 29 Ağustos’a bağlayan gece 7 kişilik gerilla grubumuzun Kandil alanından Behdinan bölgesine geçmeye çalışırken Zap Suyu üzerinde saat 02.30 sıralarında KDP güçlerinin saldırısına uğradığı kesinleşmiştir. Gerilla grubumuz Zap Suyu’nu geçerken KDP güçlerinin herhangi bir seslenişi veya uyarı ateşi olmadan direkt dört koldan ağır silahlarla yoğun bir şekilde ateş altına alınmıştır. Bu saldırı sonucunda 5 yoldaşımızın şehit olduğu, bir yoldaşımızın ise muhtemelen yaralı esir düşmüş olabileceği netleşmiştir. 7 kişilik grupta yer alan Haki yoldaşımız ise bu olayı bizzat gözlemlemiş ve bir süre sonra sağlam bir şekilde olay yerinden ayrılmayı başarmıştır. Sağ kurtulan Haki yoldaşımız güçlerimize ulaşarak, KDP güçleri tarafından gerçekleştiren saldırıyı birçok yönüyle açıklığa kavuşturmuştur.

Daha önceki açıklamamızda Kürt halkının ve kamuoyunun adaletine, vicdanına ve takdirine bırakıyoruz dediğimiz KDP güçlerinin saldırısı bu şekilde yaşanmıştır. Durum bundan ibarettir ve halkımız tüm gerçekleri bilmelidir. Bu olay herhangi bir uyarı olmaksızın doğrudan gerilla grubumuzu imha etme amacıyla yapılmıştır. Bunun da Kürtler arası çatışma yaratma amaçlı olduğu açıktır. Bu dönemde Kürtler arası çatışmanın tüm Kürt halkına kaybettireceği bilinmesine rağmen bu saldırı yapılmıştır.

7 kişilik gerilla grubundan 5’i şehit düştü, biri yaralı esir alındı, Haki ise kurtularak HPG’ye ulaştı

KDP’nin pususuna şehit düşen 5 gerilla ile yaralı esir alınan gerillanın kimlik bilgileri şöyle: Tolhildan Raman (Nesrin Temir / Tirbespî), Şoreş Mardin (Hakim Acar / Mêrdîn), Axîn Muzirî (Hacer Atabak / Colemêrg), Şoreş Colemêrg (Süleyman Kaçar / Colemêrg), Brûsk Munzur (Yücel Kandemir / Erzirom), Serdem Cudî (Yusuf İbrahim / Dêrîk)

BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.