Kemerle boğazını sıktılar

❏

  • Sincan Cezaevi’nde yaşadığı hak ihlallerini anlatan U.A., kendisi ve arkadaşlarının zorla çıplak aramaya maruz kaldığını, bir arkadaşının da kemerle boğazının sıkılarak soyulduğunu söyledi.

 

“Örgüt üyeliği” iddiasıyla 2016’da tutuklanan ve Sincan Cezaevi’nde tutulan U.A., yaşadığı hak ihlallerini, maruz kaldığı çıplak aramayı Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı. Cezaevine götürüldüklerinde darp edilerek çıplak aramaya maruz kaldıklarını belirten U.A., “İlk önce sadece üzerimizdeki ceketleri çıkartmamız istendi. Ceketlerimizi çıkardıktan sonra gömleklerimizle birlikte pantolonlarımızın da çıkarılması istendi. Ben de bunun dayatılmasının doğru olmadığını ve kişilik haklarıma saldırı olduğunu düşündüğüm için kendilerine bunu kabul etmediğimi belirttim. Sonra yanımdaki gardiyanlar beni darp ederek üstümü çıkardı. Bu olaydan sonra Ankara Sincan F Tipi Cezaevi’ne yerleştirildim. Biz cezaevindeyken devlet içi çatışma yaşandı ve sonra ben de dahil 15-20 kişilik bir grubu Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’ne sevk ettiler. Orada da tekrar aynı şeyi yaşadık. Arkadaşlarımız çıplak aramaya maruz bırakıldı” dedi.

Bu sefer zorla giydirmek için

Bu esnada yanındaki arkadaşının çıplak aramaya karşı çıktığını ifade eden U.A., şöyle devam etti: “Onu kendi pantolonunun üzerinde bulunan kemerle boğarak soydular. Biz de böyle bir şeyi kabul etmediğimizi söylememize rağmen bizim de üzerimizdekileri zorla çıkardılar. Kemerle zorla soyulan arkadaşımız ‘madem siz üzerimizi zorla çıkardınız bu ahlaksızlık değilse ben de koğuşa çıplak giderim’ diyerek tepki gösterdi. Bu sefer de onu zorla giydirmek için tekrar boğazını sıktılar. Boğazında izler vardı. Biz de bu konuyla ilgili infaz savcılıklarına, hakimlerine birçok dilekçe verdik. Bu dilekçeler bize ‘güvenlik memuruna mukavemet’ iddiasıyla hücre cezası olarak geri döndü.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.