Kepez de doğası da özgür olacak

Kadın Haberleri —

Burcu Özaydın

Burcu Özaydın

  • DEM Parti, Kepez’de kadınlar için Yaşam Evi, Özgür Kadın Kooperatifleri, İstihdam Merkezi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele merkezleri açmayı planlayarak, güvenli, özgür ve ayrımcılığın olmadığı bir kent modeli hedefliyor.
  • Kepez Belediye Eşbaşkan adayı Burcu Özaydın, kadınların sosyal ve kültürel hayatlarının zenginleşmesi, üretim ve emeklerinin değer kazanmasının öncelikli hedeflerini olduğunu belirtti. Özaydın ayrıca, eko-kırım projelerine karşı mücadele edeceklerini ekledi.

MUSTAFA DOĞAN

İnsan hakları, göç, kadın, çocuk ve çevre sorunlarıyla hem bir hukukçu hem de aktivist olarak yakından ilgilenen Avukat Burcu Özaydın, DEM Parti’nin Kepez Belediye Eşbaşkan adayı.

31 Mart yerel seçimlerine bir haftadan kısa bir süre kalırken Özaydın, Çanakkale’nin Kepez ilçesinde din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm yurttaşlara eşit hizmet vereceklerini aynı zamanda halkın kentin yönetim süreçlerinin her aşamasına katılım sağlaması için köy, mahalle ve kent meclisleri oluşturacaklarını söyledi.

Kadın yaşam evleri kurulacak

Eşitsizlik ve yoksullukla mücadele için çalışacaklarını, şeffaf bir belediyecilik anlayışını geliştireceklerini vurgulayan Özaydın, kadınlara yönelik çalışmalara da öncelik vereceğini vurguladı. Bu kapsamda, Kepez'in her mahallesinde Kadın Yaşam Evi kurulacak, böylelikle kadınların sosyal ve kültürel hayatlarını zenginleştirecek. Öte yandan, kurulacak Özgür Kadın Kooperatifleri ile kadın üretim ve emeğinin değer kazanması öncelik olacak.

Özaydın, "Kadın İstihdam Merkezi kurarak kadınlara meslek ve pazarlama kursları vereceğiz. Her mahallede kadınların ped ve hijyen malzemesi ihtiyaçlarını ücretsiz temin edecekleri Pedmatikler kuracağız" dedi.

 

 

Yönetimimizde ayrımcılık olmayacak

Kurulması planlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele merkezlerinin ücretsiz hukuk ve psikolojik destek vereceğini belirten Özaydın, şöyle devam etti: "Kent Kadın Meclisleri oluşturarak kadınların kentin yönetiminde karar alma mekanizmalarına katılımını sağlayacağız. Okullarda, iş yerlerinde, yaşam ve kültür evlerinde toplumsal cinsiyet eğitimleri vereceğiz. Mülteci ve göçmen kadınlara reva görülen cinsiyetçi ve ayrımcı uygulamaları engellemek için her türlü önlemi alacağız.”

Güvenli, bilinçli ve eğlenceli yaşam

Özaydın, çocukların da öncelikleri olduğunu kaydetti ve ekledi: “Yine çocuklara yönelik, her mahallede çocuklar için ücretsiz ekolojik kreş, etüt merkezi, kütüphane ve Çocuk Kültür Evi kuracağız. Buralarda çocuklara yönelik atölyeler vereceğiz. Ücretsiz çocuk spor tesisleri, yüzme havuzu ve halı sahalar kuracağız. Parklarda doğal ve ekolojik malzeme kullanarak ıslah çalışmaları yapacağız.”

Eko-kırım projelerine karşı

Belediye olarak tüm eko-kırım projelerine karşı aktif olarak mücadele edeceklerini kaydeden Özaydın, seçilmeleri halinde yapacakları ekolojik çalışmaları ise şöyle anlattı:

"Doğayı kirleten ve ekosisteme zarar veren tesislere ruhsat vermeyeceğiz. Alınmış olan ruhsatların iptali için davalar açacağız. Tarım alanlarının imara açılmasının önüne geçeceğiz. Orman alanlarını ekosisteme uygun olarak koruyacak, zarar görmüş orman alanlarını rehabilite edeceğiz, Kent Ormanları oluşturacağız. İklim dostu kentler yaratmak için fosil yakıt kullanımını sınırlayacak uygulamalar geliştireceğiz. Bisiklet, elektrikli bisiklet ve tramvay yolları açarak yürüyüş yollarını artıracağız. Tüm halkların adil ve özgürce yaşayabileceği ekolojik bir Kepez yaratacağız."

 

* * *

Avukat Burcu Özaydın kimdir?

Edirne'de Bulgar göçmeni bir ailede doğan Burcu Özaydın, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Tarlabaşı, Dolapdere, Feriköy, Kurtuluş gibi bölgelerde kadın ve çocuklar için çalışma yürüttü. HES, baraj ve maden gibi ekolojik yıkım projelerine karşı mücadele etti, gönüllü avukatlık yaptı. 2020’de Çanakkale’ye yerleşmesinin ardından Kazdağları Ekoloji Platformu’nın kuruluşunda yer aldı ve 2021-2023 yılları arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çanakkale Merkez İlçe Eşbaşkanlığı yaptı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.