Kerkuk'ta Kürt polise suikast

Dünya Haberleri —

Kerkuk Lenge pazarı suikast anı

Kerkuk Lenge pazarı suikast anı

  • Kerkuk'ün en işlek pazarlarından Lenge'de iki polise saldırı düzenlendi. Ensesinden vurulan Kürt polis Shwana Tahir yaşamını yitirdi. 3 kişi yaralandı. 

Kerkuk’un Lenge pazarında, iki polise maskeli bir kişi tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Başından vurulan Shwana Tahir isimli Kürt polisin öldüğü, ikinci polisin de yaralandığı açıklandı. Kerkuk'te 18 yıl aradan sonra ilk kez düzenlenen seçimleri Kürt partilerinin kazanması sonrası düzenlenen saldırı hakkında soruşturma açıldı. Kuzey Kurdistan’da 90’lı yıllarda JİTEM’in infaz yönetimini andıran saldırı kaygıya sebep oldu.
Saldırı, Lenge pazarında yerel saat ile 11:16 civarında gerçekleşti. Irak basınına yansıyan güvenlik kamerası görüntülerinde, iki polisin pazarda dolaştığı görülüyor. Arkadan yaklaşan maskeli bir kişi ise Tahir'i ensesinden vurarak öldürüyor, ikinci polise de ateş ediyor. Kerkuk Polis Müdürü Kawe Xerib, saldırganın olay yerinden kaçtığını ve saldırıyla ilgili soruşturma açıldığını açıkladı. Xerib, iki polisin saldırı sırasında şahsi ihtiyaçları için pazarda olduğunu söyledi. Açıklamaya göre, yaralı polisin durumu iyi. Saldırıda yaralanan bir kadın ise ameliyata alındı. KERKUK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.