Ketanji Brown-Jackson göreve başladı 

Kadın Haberleri —

Ketanji Brown Jackson / Foto:Afp

Ketanji Brown Jackson / Foto:Afp

  • ABD'de Yüksek Mahkeme yargıçlığına getirilen Ketanji Brown-Jackson yapılan törenle görevine başladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Yüksek Mahkemesi’ne getirilen ilk siyahi kadın Ketanji Brown-Jackson düzenlenen yemin töreniyle görevine başladı.

Yüksek Mahkeme’nin 9 yargıcından biri olan Stephen Breyer'in emekliliğe ayrılması sonrasında Joe Biden aday gösterdiği ve Senato tarafından yargıçlığı onaylanan 51 yaşındaki Brawn-Jackson, 233 yıllık geçmişe sahip Mahkemenin 116. yargıcı oldu.

Ketanji Brown-Jackson kimdi?

Son olarak Washington DC Temyiz Mahkemesi yargıçlığı yapan Brown-Jackson, 1970'te başkent Washington DC'de dünyaya geldi.

Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1996'da mezun olan Brown-Jackson, uzun süre hukuk alanında çeşitli görevlerde bulundu.

Brown-Jackson, yerine aday gösterildiği Breyer'ın da 1999'da bir yıl katipliğini yaptı. 

2009'da dönemin ABD Başkanı Barack Obama tarafından "ABD Ceza Komisyonu" Başkan Yardımcılığına aday gösterilen Brown-Jackson, 2014'e kadar bu görevi yürüttü.

Biden tarafından 30 Mart 2021'de Washington DC Temyiz Mahkemesi yargıçlığına aday gösterilen Brown-Jackson, 17 Haziran 2021'den bu yana bu görevi yürütüyordu.

Brown-Jackson'ın, Yüksek Mahkemedeki 6 "muhafazakar" yargıca karşı 3 "liberal" yargıç dengesini değiştirmesi beklenmiyor.

Halihazırda Yüksek Mahkeme'de 3 kadın yargıç daha bulunuyor. Brown-Jackson'la birlikte 9 üyeli mahkemede ilk kez dört kadın birlikte görev yapacak.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.