Kılıçdaroğlu’dan Şenyaşar’a ziyaret

  • Adalet mücadelesini sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir evladın, kardeşin olarak ben de davanın takipçisi olacağım” dedi. 

 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 277. günümde devam ediyor. “Şenyaşar ailesi adalet köşesinde” nöbetlerini sürdüren aileyi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyet ziyaret etti. Şenyaşar ailesi, CHP heyetini “Adalet istiyoruz” yazılı döviz ile karşıladı. Dosya avukatları da aileye ziyarette eşlik etti. 

Aileyi ve avukatlarını dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adaleti beraber getireceğiz. Failler kimse beraber ortaya çıkaracağız. Siz adalet, biz siyasi bağlantılarını bulacağız. Vicdanı olan herkesin ailenin yanında olması gerekir. Bu sıradan bir dava değil. Bu dava çocuklarını kaybeden bir annenin davasıdır. İnsanım diyen herkesin bu davaya sahip çıkması lazım. Bunun sağı, solu, partisi yoktur. Bu bir adalet mücadelesidir. Bir annenin çığlığını nasıl duymayız biz” ifadelerini kullandı. 

Katliamın annenin gözleri önünde yaşandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Kaç tane savcı değişti. Siyasi baskıları da biliyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar adaleti gerçekleştireceğiz. Peygamberler şehri diyoruz ama adaletsizlik şaha kalmış. Nasıl olur böyle bir şey? Sorun adliyede çözülecek, hakim ve savcılar gelecek çözecekler. Bütün bilgiler ortada, kimse cesaret edip adım atamıyor. Neden? İşin içinde bir milletvekili var diye. Bunları gerçekleştireceğiz, sen hiç merak etme anacığım. Sen nasıl bu davayı takip ediyorsan, bir evladın, kardeşin olarak aynen takipçisi olacağım.”

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, bir süre aileyle birlikte Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı. URFA

 

Faili meçhul değil

3. kez teşhis için çağrılan Şenyaşar Ailesinin avukatı Hidayet Enmek, teşhis tutanağında “faili meçhul kasten öldürme” yazılmasına tepki gösterdi.  

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine yapılan teşhis işleminde aileye, avukatları Hidayet Enmek de eşlik etti. Teşhis işlemi tutanağında, “Suruç ilçesi Suruç Devlet Hastanesinde meydana gelen faili meçhul kasten öldürme ve kasten yaralama olaylarının aydınlatılması amacıyla” ifadeleri dikkat çekti. Şenyaşar Ailesi, farklı tarihlerde iki defa teşhis işlemi yaptıklarını anımsatarak “Herhangi yeni bir görüntü izlemek ve teşhis yapmak istemiyoruz” dedi. 

MA’ya konuşan avukat Hidayet Enmek, yeniden teşhis yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Enmek, “3 yıl 5 aydır gizlilik kararı konulan bir dosyada, devlet hastanesinde yaşanan bir katliama faili meçhul tabirinin kullanılması dosya üzerinde bir baskı olduğunu gösterir. Savcılığın etkin bir soruşturma yürütme yerine bu şekilde işlemler yapması, dosyanın takibini ‘devam ettiriyoruz’ izlenimi vermek içindir. 3 yıl 5 aydır toplanmayan deliller var. Kamera kayıtlarını bize izletip teşhis yapmak isteyen savcılığın, gerçek failleri ortaya çıkarmak istemediğini bir kez daha bu tutanak ile anlamış olduk” şeklinde konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.