Kimse karamsarlığa kapılmasın

Çiğdem Kılıçgün Uçar

Çiğdem Kılıçgün Uçar

  • Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, bu seçimlerdeki hedeflere tam olarak ulaşamadıklarını, sonuçları başarı olarak görmediklerini söyledi.
  • Uçar, seçmenin mesajını alarak bütün yönleriyle eleştiri ve özeleştiri sürecinde değerlendirme sorumluluğunun bilincinde olduklarını ve bunun da gereğini yapacaklarını vurguladı.
  • İkinci tura kaldığı anlaşılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair halkın verdiği tarihsel rolün, misyonun ve sorumluluğun gereğini yerine getireceklerini kaydeden Uçar, şunu söyledi:
  • "Umudumuz ve coşkumuzla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Kimse karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmasın."

HDP Eşbaşkanları ve Yeşil Sol Parti Eşsözcüleri, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının nedeninin, HDP ve Yeşil Sol’un demokrasi ve adaletten yana olan seçmeninin fedakar ve özverili tutumu olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eşsözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, HDP genel merkezinde 14 Mayıs seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Ortak açıklamayı Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar paylaştı:

Hedeflere tam olarak ulaşamadık

Öncelikle seçim çalışmalarında yer alan, bugün canı pahasına sandıklara sahip çıkan ve idealleri uğruna büyük emek veren her bir Yeşil Sol Partili ve HDP’li çalışma arkadaşımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu seçimlerde önümüze koyduğumuz hedeflere tam olarak ulaşamadığımızı belirtmek istiyoruz. Seçim sonuçlarının bizler açısından başarı olarak görülemeyeceği açıktır.

Seçim iradesine ipotek çabası

Seçim startının verildiği ilk günden bu yana her gün siyasi saiklerle gözaltı ve tutuklama operasyonuna maruz kalan partimizin çalışmaları, linç girişimleriyle durdurulmak istendi. Seçim iklimine girildiği günden beri Kobanê Kumpas Davası ve HDP'nin kapatılması davasıyla birlikte siyasetimiz denklem dışına çıkarılmak istendi. Kobanê Kumpas ve kapatma davalarıyla başlayan süreç, seçime doğru tam bir baskı iklimine dönüştü. Kapatma davası Demokles’in Kılıcı misali eşit ve adil seçim yarışını engelledi. Milyonlarca seçmenimizin iradesine kumpas ve kapatma davasıyla ipotek konmak istendi.

Hile ve kumpasların etkisi

En temel hak olan demokratik siyaset hakkının dahi imkânsız hale getirilmek istendiği koşullar yaratılarak seçim süreci boyunca her gün yeni bir siyasi operasyonla yüzlerce arkadaşlarımız gözaltına alındı ve tutuklandı. Birçok yerde parti çalışmalarımıza yönelik ırkçı saldırılar bizatihi iktidarın teşvikleriyle gerçekleşti. Cumhur İttifakı, eşit şartlarda gerçekleşmesi gereken seçimlerden kırıntı bile bırakmadı. Her türlü kamu kaynağını ve gücünü seçim dönemi boyunca kendi lehine kullandı. Bu sonuçların ortaya çıkmasında hile ve kumpasların etkisi belirleyici oldu.

Kısa sürede Yeşil Sol

Bizlere karşı seçim çalışması niyetiyle yapılan en büyük hile ve kumpas, HDP’nin engellenmesidir. Bu hile ve kumpasa karşı halkımızı seçeneksiz bırakmamak için kısa bir sürede Yeşil Sol Parti’yle çalışmalarımızı yürütmek durumunda kaldık. Yeşil Sol Parti’nin kısa sürede seçime hazırlanması ve tanıtımının yapılmasıyla ilgili elbetteki zorluklar yaşadık. Yaygın ve yandaş medyanın uyguladığı sansür ve izolasyonla birlikte bu zorluklar daha arttı.

Yeni ittifakın dezavantajları

Bunun yanı sıra yeni bir ittifakı örgütlemenin sahaya yansıyan dezavantajları ve HDP-Yeşil Sol Parti olarak tek liste ve tek parti ile seçime girme ısrarımıza rağmen bu önerimizin hayata geçmemiş olmasının ortaya çıkardığı sıkıntılar da seçim sonuçlarını belli düzeyde etkiledi.

Bütün bu faktörlere rağmen elde edilen sonucu önemli buluyoruz.

Eleştiri ve özeleştiri süreci

Seçmenin mesajını alarak bütün yönleriyle eleştiri ve özeleştiri sürecinde değerlendirme sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bunun da gereğini yapacağız. Seçim sürecini örerken düştüğümüz eksik ve yetersizlikler ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapacağımızı, halkımızla beraber tartışmalar yürüteceğimizi ve gerekli adımları atacağımızı da kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Gereğini yerine getireceğiz

Yeşil Sol Parti’ye oy veren milyonların, halkımızın içi ferah olsun. Mevcut verilere göre ikinci tura kaldığı anlaşılan Cumhurbaşkanlığı seçimlere dair halkımızın bize verdiği tarihsel rolün, misyonun ve sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz. Umudumuzdan ve coşkumuzdan asla geri durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmış olmasını partimizin bütün kurullarında değerlendirerek, buna ilişkin çalışma programımızı en kısa zamanda halkımızla ve kamuoyuyla paylaşacağız.

Fedakar ve özverili tutum

Bizler demokrasi mücadelesini sandıkla sınırlamayan, yaşamı ve toplumu örgütleyen bir geleneğe sahibiz. Halklarımıza sesleniyoruz, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının nedeni, HDP ve Yeşil Sol’un demokrasi ve adaletten yana olan seçmeninin fedakar ve özverili tutumudur. Bu kapsamda, bir kez daha tüm partili arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Zor şartlarda ve kritik bir süreçte gerçekleşen seçimlerde, Meclis'in üçüncü büyük partisi olma konumumuzu korumuş olmayı önemli görüyoruz.

Kararlı bir şekilde devam

Bu sorumluluk bilinciyle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Demokratik siyasetin bütün sorunların çözüm zemini ve dinamiği olmasını sağlayacağız. Bu yüzden kimse karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmasın. Biz Demokratik Cumhuriyet mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Siyasal hedeflerimizi gerçekleştirmek ve tek adam rejimine son vermek için mücadelemize en güçlü şekilde devam edeceğiz.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.