Kimse terk etmeyecek

PYD Eşbaşkanı Salih Muslim

PYD Eşbaşkanı Salih Muslim

  • PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, AKP-MHP iktidarının seçimlere doğru giderken "Ne kadar Kürt öldürürsem ömrümü o kadar uzatabilirim" hesabı içinde olduğunu belirtti. Muslim, karadan saldırı başlarsa da kimsenin yerinden ayrılmayacağını söyledi.

MA'ya konuşan PYD Eşbaşkanı Salih Muslim, işgal saldırılarının yeni başlamadığını ve bir sürece yayıldığını hatırlatan Muslim, “Türk devleti yüzyıldır Kürtleri yok etmek ve yaşam hakkı vermemek amacıyla çeşitli yollarla saldırıyor. Son zamanlarda ise Kürtlerin uyanışı dolayısıyla artık her yerde katliam saldırıları başladı. Rojava’ya dönük saldırılar da bunun içindedir” dedi.

Sermayeleri Kürt düşmanlığı

Faşizmin Türkiye’de iktidarlaştığına dikkat çeken Muslim, iktidarın sermayesinin Kürt düşmanlığı olduğunu belirterek, son yine Kürt düşmanlığı üzerindenömrünü uzatmaya çalıştığını söyledi. Muslim, "Özellikle de seçimler yaklaşırken, ‘Ne kadar Kürt öldürürsem ömrümü o kadar uzatabilirim’ diyor” şeklinde konuştu. 

AKP-MHP iktidarının Osmanlı murası kılıç-entrika politikasına işaret eden Muslim, "Bu oyunlardan birini de İstanbul Taksim’de tezgâhlamıştır. Hem oyun oynuyor hem de bunu bahane göstererek Kürtlere saldırıyor” dedi. 

Karadan da saldırabilir

Türk devletinin, hava saldırılarının ardından karadan işgal saldırısı girişiminde bulunabileceğini kaydeden Muslim, tüm halkla birlikte bun akarşı duracaklarını söyledi. 

Halk yerinden ayrılmayacak

Kuzey-Doğu Suriye halklarının Türkiye’nin işgal saldırılarına karşı YPG/YPJ ile birlikte hareket ederek direneceğinin altını çizen Muslim, şunları vurguladı: “Halk, kendi köylerinden çıkmayacak ve silahlarını alıp savunmasını yapacak. Bu saldırıların en büyük amaçlarından biri köylerden ve şehirlerden halkı boşaltarak göç ettirmek. Buna karşı direniş de yerimizde kalmak olacak. YPG kendi görevini yapıyor. Halk da görevini yapacak ama QSD’nin elinde hava saldırılarını önleyecek silah yok. Çünkü bu devletlerarası bir meseledir ve bu silahlar verilmiyor. Yine de olası bir kara saldırısında da halk kendini koruyabilecektir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.