Kimyasal saldırılar sürüyor

  • Türk ordusu savaş suçu işleyerek zehirli ve kimyasal gazlarla saldırmayı sürdürüyor.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve Türk saldırılarıyla ilgili bilgiler verildi. “Karadan savaşma iradesi tamamen kırılmış olan işgalci Türk ordusu, Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında kullandığı tüm ileri savaş tekniğine rağmen ilerleyememiş ve sonuç alamamıştır. Beş aya yakın süreç boyunca kullandığı tüm savaş tekniğine rağmen gerilla güçlerimizin Apocu ruhla geliştirdikleri direnişi aşamayan soykırımcı Türk devleti her gün alenen insanlık dışı savaş suçu işleyerek zehirli ve kimyasal gaz kullanmaya devam etmektedir” denilen açıklamada şu detaylar paylaşıldı:

* Avaşîn’in Girê Sor Direniş Alanı’nda 26 Ağustos günü kullanılan kimyasal gazlar sonucunda iki gerilla şehadete ulaştı.

* Türk ordusu, 7 Eylül günü saat 10.00’dan 8 Eylül günü saat 04.00’e kadar Werxelê Direniş Alanı’nı 11 kez patlayıcılar ve zehirli gazlarla bombaladı. Bombardımanlar ardından Direniş Alanı’na girmek isteyen işgalciler ile Werxelê Direnişçileri arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Bütün insanlık dışı saldırılara rağmen yüksek Apocu militan ruh ve büyük bir fedakarlıkla savaşan gerilla, işgalcileri durdurup ilerlemelerine fırsat vermedi. Direniş Alanları üzerinde yoğun Drone ve keşif uçağı hareketliliği devam ediyor.

* Gerillalar, 6 Eylül günü saat 11.45’te Heftanîn’in Pîrbila alanına bağlı Girê Dûpişk’ta bulunan işgalcileri, iki koldan ağır silahlarla hedef aldı. İşgalcilere ait konumların hedeflendiği bu eylemde en az 2 mevzi isabet aldı. Türk ordusu, gece saatlerinde kayıplarını helikopterle alandan uzaklaştırdı.

* Zap’ın Ciloya Biçûk alanından Girê Şehîd Sefqan’a doğru 8 Eylül günü saat 07.00’de ilerlemek isteyen Türk güçleri, gerillalar tarafından 2 kez sabotaj taktiğiyle vuruldu. Eylemin ardından Girê Şehîd Sefqan yamaçlarına dağılan işgalciler ağır silahlarla vuruldu.

* Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste, Edinê, Dêşîşê, Hirorê ve Serarû köylerinin çevresi ile Kela Qûmriyê, Koordîne alanları, 7 Eylül günü saldırı helikopterleriyle bombalandı. Ayrıca akşam saatlerinde Hirorê köyü çevresi, sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

* Heftanîn’in Kêre alanında bulunan Xîzawa köyü, 7 Eylül günü saat 23.45’te obüs ve havanlarla bombalandı.

* Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı, 7 Eylül günü 00.30-02.00 saatleri arasında saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Qendîl bölgesine bağlı Geliyê Sûredê alanı, 7 Eylül günü 00.40-01.30 saatleri arasında savaş uçaklarıyla bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.