Kızımın ölümünü izliyorum

- Şakran Kadın Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı dört aydır ölüm orucunda olan Didem Akman’ın annesi Zülfiye Akman, “Ölümünü izliyorum” dedi.
Ankara’da 29 Nisan 2009’da eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’e suikast girişiminde bulunduktan sonra tutuklanan ve 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Didem Akman, tutuklu bulunduğu Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki hak ihlallerine karşı 19 Şubat’tan bu yana ölüm orucunda.
Anne Zülfiye Akman, kızının 22 Nisan 2016’da Ankara’dan Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderildiğini; buradaki hak ihlallerine ilişkin defalarca Adalet Bakanlığına ve cezaevi yönetimine dilekçe yazdığını ama cevap verilmediğini hatırlattı. Anne Akman, kızının ölüm orucuna başlarken 64 kilo olduğuna işaret ederek, aşırı zayıfladığını dile getirdi. Tekli hücrede kalan kızının yanında refakatçisinin olmadığını söyleyen Akman, şunları paylaştı: ”Bunun için Adalet Bakanlığını aradım. Ölüm orucunu bırakmayıncaya kadar yardım edemeyiz’ dedi. Ben de ölsünler mi, diye sordum. ‘Ölmek istiyorlarsa ölsünler’ diye cevap verdi.”
Kızını en son 2 Mart’ta gördüğünü, 17 Nisan’dan 12 Haziran’a kadar iletişim cezasından dolayı sesini bile duymadığını söyleyen Akman, ”Dört aydır muayene edilmedi. Gücüm yettiği kadar çocuğuma sahip çıkacağım. Kızımın ölümünü izliyorum. Kimse ölüm oruçlarına sessiz kalmasın. Kızım artık hareket edemez durumda. 15 dakika da bir gardiyanlar gidip bakıyormuş durumu nasıl diye” şeklinde konuştu.
İZMİR














