Kobanê’de SIHA saldırısı

  •  Türk ordusuna ait silahlı insansız hava aracı (SİHA), Kobanê'de bir evi hedef aldı. Saldırıda iki kişi şehit düştü, 7 kişi de yaralandı. 

 

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk SİHA'sının Kobanê’nin doğusunda bulunan Şehit Peyman Mahallesi’ndeki bir evi hedef aldığını; iki şehit ve 7 yaralının olduğunu bildirdi. 

Özerk Yönetim tarafından yapılan açıklamada, "Bu durum halkımızın iradesini ve  DAİŞ’in yok edilmesi ardından demokratik projeyi geliştirme, istikrarı sağlama çalışmalarını yok etmeyi amaçlayan yeni bir taktik olarak tehlikeli bir savaş sürecine işaret ediyor" denildi. Açıklamada, şunlar ifade edildi: "Demokratik mücadelemize, terörü engelleme ve bölgelerimizin istikrarını koruma çalışmalarımıza devam edeceğiz. Suriye’de Uluslararası Koalisyon ve Rusya öncülüğündeki aktif güçlerin saldırılara karşı tutumlarımı netleştirmeleri gerektiğini belirtiyoruz. Söz konusu güçlerin sessiz kalması onların Türkiye’nin saldırılarından haberdar oldukları konusunda şüphelere neden olur. Uluslararası toplumu, uluslararası örgütleri ve insan hakları örgütlerini Türk devletinin saldırılarının önünü almaya, DAİŞ terörünün yenilgiye uğratıldığı bölgelerin hedef alınmasına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.”

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) de yaptığı yazılı açıklamada, Rojava’da 24 saat boyunca Türk ordusuna ait hava araçlarının dolaştığı hatırlatıldı. Kuzey-Doğu Suriye’nin tamamının Türk devletinin işgal tehdidi altında olduğunun altını çizen TEV-DEM, “Türk devleti hiçbir hukuka saygı duymuyor. Dünya kamuoyu da bunu izliyor” dedi. Zirgan’da yaşanan katliamın ardından Kobanê’de yeni bir katliama imza atıldığını ifade eden TEV-DEM, “Qamişlo’da Yusif Gulo’yu, Şengal’de Merwan Bedel’i şehit eden zihniyet katliamlarına yenilerini eklemeye devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

TEV-DEM, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türk devleti yaşadığı krizlerden kurtulmanın yolunu etrafına saldırmakta arıyor. Korkak saldırılarla içinde bulunduğu ekonomik krizi aşmaya çalışıyor. İflas etmiş siyasetini yürütemediğini bir kez daha gösterdi. Bu nedenle intikam siyasetine başvurarak direnen halka saldırıyor. Bu saldırılarda cesareti ise uluslararası güçlerin sessizliğinden almaktadır. Rusya ve Uluslararası Koalisyon içinde bulunduğu sessizlikle bu suçlara ortak olmaktadır. Halklar bu tür ahlaksız saldırılara karşı kazanımlarını korumaya ve devrimin değerlerine sahip çıkmaya devam etmelidir. Faşist Türk devletinin her türlü saldırısına karşı mücadele büyütülerek sürdürülmelidir.”  KOBANÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.