Kobanê’den Amed’e

Ala Munzur Dêman (Dilîşan Şêxo)

Ala Munzur Dêman (Dilîşan Şêxo)

  • Kobanêli Ala Munzur Dêman’ın Amed’de şehit düştüğünü duyuran HPG BİM, “Sömürgeci, soykırımcı Türk ordusuna karşı, son nefesine kadar büyük bir cesaret ve fedai ruhla çatışarak şehadete ulaştı” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Ala Munzur Dêman kod adlı Dilîşan Şêxo’nun Amed’de şehit düştüğünü duyurdu. HPG açıklamasında, Amed’in Licê bölgesinde 3 Haziran 2023’de Türk ordusu ile yaşanan temas ve çatışmalarda Zîn Amed ve Mahsum Herekol ile birlikte şehit düşen üçüncü gerillanın Ala Munzur Dêman olduğu açıklandı.

Yurtsever bir aileden gelen ve Kobanê’deki direniş kültürüyle büyüyen Ala Munzur Dêman, 2008 yılında Kurdistan dağlarının yolunu tuttu. Medya Savunma Alanlarındaki eğitimi ardından yönünü Kuzey Kurdistan’a çevirdi. Amed eyaletinin birçok alanında önemli görevler üstlenip başarıyla yerine getirdi. HPG-BİM açıklamasında, “Zorlu Bakur koşullarında tüm imkansızlıkları ve engelleri aşmasını bildi. Örnek bir militan olan Ala yoldaşımız, öncülük rolünü oynayan bir komutan olarak birçok başarının sahibi oldu. Amed eyaletindeki emek ve çabasıyla eyalete ve özgürlük mücadelemize büyük faydalar sağladı. Duruşu, yoldaşlığı ve cesareti ile yoldaşlarına güç kaynağı oldu. Fırsatını her bulduğunda sömürgeci soykırımcı Türk devletine ve onun işgalci ordusuna darbe vurmasını da bildi” ifadelerine yer verildi. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.