Kolombiya'da 110 bin kişi kayıp 

Dünya Haberleri —

Francisco de Roux

Francisco de Roux

  • Kolombiya'da Hakikat Komisyonu, 60 yılı aşkındır süren iç çatışmanın raporunu açıkladı. Rapor göre, ülkede 110 binden fazla kişi kayboldu ve 6 bini aşkın kişi de yargısız infaz edildi. 

Kolombiya'da Hakikat Komisyonu, 60 yılı aşkındır süren iç çatışmanın raporunu açıkladı. Başkent Bogota'da dün basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılan rapora göre, ülkede 110 binden fazla kişi kayboldu ve 6 bini aşkın kişi de yargısız infaz edildi. Hakikat Komisyonu Başkanı Francisco de Roux, Kolombiya ve 27 ülkede, 14 binden fazla kişiyle görüşme gerçekleştirdiklerini, ayrıca hem çatışma mağdurları hem silahlı mücadelede yer alan 27 bini aşkın kişiyle görüştüklerini söyledi. 

Yüzleşme devam etmeli 

Basın toplantısına bizzat katılan Kolombiya'nın yeni Devlet Başkanı Gustavo Petro’nun bu süreci devam ettireceklerine inandıklarını dile getiren Roux, "60 yılı aşkın süredir devam eden bu çatışmanın gerçeğini 3,5 yıl içinde aydınlatmak, kurbanları onurlandırmak, bir arada yaşamayı sağlamak ve bu acıların tekrarlanmaması için bir görev edindik" dedi.

Barışın inşası için şart

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet de “Rapor, yalnızca şiddetin geçmişine ışık tutmakla kalmıyor, aynı zamanda Kolombiya'da herkes için barışın geleceğini inşa etmek adına ihtiyaç duyduğu parçaları bir araya getirmeye yardımcı olacak" diye konuştu.

BOGOTA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.