Kolombiya’da Öcalan için çağrı
Dünya Haberleri —

Barış ve Demokratik Toplum, Kolombiya
- Kolombiya’da Kürtler ve dostları, Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı ile Demokratik Konfederalizm’i tartıştı. Sendikacılar, insan hakları savunucuları ve kadın hareketi temsilcileri, “Kolombiya’dan Kürdistan’a Öcalan’ın özgürlüğünü talep ediyoruz” dedi.
“Öcalan’a Özgürlük, Kürt sorununa Siyasi Çözüm İnisiyatifi”, Kolombiya’nın Medellin şehrinde “Kürt Sorunu ve Demokratik Konfederalizm” konulu iki panel düzenledi. 18-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenen panellerden ilki Antioquía Üniversitesi, ikincisi ise SINTRAİNTABACO (tütün işçileri sendikası) merkezinde yapıldı.
Panellerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı ve Demokratik Konfederalizmin doğru anlaşılması için tartışmalar yürütüldü. Aynı zamanda Öcalan’ın yakın süreçte Kolombiya’da basılan “Özgürlük Sosyolojisi” kitabı tanıtıldı. Katılımcılar, Demokratik Konfederalizm’in tüm halklar için çözüm olduğunu, Kürdistan ve Kolombiya’da yaşanan durumların benzerliğine dikkat çekti.
Etkinliğin sonunda sendikacılar, insan hakları savunucuları ve kadın hareketleri temsilcileri, “Öcalan’ı ziyaret etmek istiyorum” kampanyasına destek vermek ve Kürt Halk Önderi’nin fiziki özgürlüğü için dayanışma videosu çekti.
Katılımcılar şu mesajları iletti: “Öcalan’ı görmek istiyoruz, Kolombiya’dan Kürdistan’a Öcalan’ın özgürlüğünü talep ediyoruz. Demokratik Konfederalizmi daha iyi anlamak, Kürt halkı ve Önderi Abdullah Öcalan’ı daha yakından tanımak için toplandık. Yaşasın Kürt halkının mücadelesi.” MEDELLIN















