Komisyon için mutabakat var

Ayşegül Doğan

Ayşegül Doğan

  • DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Meclis'te bir komisyon kurulması konusunda mutabakat olduğunu belirterek, "Silahların tümden devre dışı bırakılması ve bunun için gerekli tüm mekanizmaların bir an evvel geciktirilmemesi gerekiyor” dedi. 

Sözcü Ayşegül Doğan, güncel siyasi gelişmelere dair partisinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. DEM Parti olarak, Meclis’te kurulması beklenen komisyonun “özel yetkili bir komisyon” olması gerektiğini ifade ettiklerini belirten Ayşegül Doğan, “Bugün görüyoruz hem siyasi partilerde hem de toplumda komisyon fikrine, kurulmasına ve önemine ilişkin birtakım mutabakatlar var. Temelde şöyle bir mutabakat var. Komisyon kurulmalı. Biz DEM Parti olarak taslağımızın hazır olduğunu söylemiştik. Bu taslağı Pazartesi günü Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a sunacağız. Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları olumlu. Tüm bunlar genel bir konsensüse işaret ediyor. Bu konsensüse ilişkin şu an için detaylı bilgi verecek durumda değiliz. Konsensüs arayışı devam ediyor buna ilişkin görüşmeler devam ediyor. Silahların tümden devre dışı bırakılması ve bunun için gerekli tüm mekanizmaların bir an evvel geciktirilmemesi gerekiyor” dedi. 

 

* * *

Meclis tatile girmiyor

Türkiye Meclisi'nin çalışma süresinin uzatılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre;  1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Meclis, çalışmalarına devam edecek.

Anayasa'nın 93, Türkiye Meclisi İçtüzüğü'nün 5. maddelerine göre, 1 Temmuz 2025 Salı günü tatile girmesi gereken Meclis'in tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurul'un 25 Haziran'daki 101. Birleşimi'nde karar verildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.