Konser geliri depremzedelere

Toplum/Yaşam Haberleri —

“Toplumsal Barış” konseri / KÖLN

“Toplumsal Barış” konseri / KÖLN

  • Almanya’nın Köln kentinde yapılan barış konserinden elde edilen 35 bin Euro bağışın 20 bini depremzedelere gönderildi.

Ressam Ali Zülfikar ve Cultopia Vakfı tarafından Köln-Heumarkt’ta düzenlenen “Toplumsal Barış” konserine Bläck Fööss, Paveier, Microphone Mafia ve beş grup ile Björn Heuser ve 8 solo şarkıcı ile St. Stephand Gençlik Korosu ve Lucky Kids sahne aldı. Toplanan bağışlar Ukrayna’nın Buça kenti ile Türkiye ve Suriye deprem bölgesindeki halkın yaralarını sarmak için kullanılacak. Toplanan bağışların 20 bin Eurosu deprem bölgelerine gönderildi.

Kampanyada rol sahibi olan Kürt ressam Ali Zülfikar, “Türkiye ve Suriye'deki milyonlarca insanla birlikte, bu yıkıcı deprem sonucunda sayısız insanımızın, canımızın, ölümünün yasını tutuyorum” dedi. Türk devletinin yurt içi ve yurt dışında depremzedeler için toplanan yardımları dahi engellediğine dikkat çeken Zülfikar, “Bu bölgede yaşayan Araplar, Türkler, Kürtler, Sünniler, Aleviler, Hristiyanlar, Suriyeliler, Êzîdîler, fark etmeksizin yardım ulaştırılmalıdır” çağrısında bulundu.

“Avrupa ve Türkiye'deki çok sayıda insan hakları kuruluşuyla istişare ederek, şu anda herkese hızlı ve etkili yardım sağlayabilirsiniz” diyen Zülfikar şunları belirtti: “Avrupa'daki kişi ve kuruluşlar, Türkiye'deki insan hakları kuruluşları aracılığıyla deprem bölgelerinde yardım etmek istiyor. Ancak yasal sebeplerden dolayı bu kurumların Türkiye'deki hesaplarına şu anda yurt dışından bağış transferi yapılamamaktadır. Cultopia Vakfı, herkese hızlı ve etkili yardım sunabilmek için bölge dernekleri ile birlikte yardımlarınızı doğrudan Pazarcık, Elbistan ve Hatay'a ulaştırıyor.” KÖLN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.