Kontraya cezada indirim talebi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Evlilik vaadini kabul etmediği için AKP İl Kadın Kolları Başkanı Yardımcısını öldürmeye çalışan kontr-gerilla Murat İpek hakkında iddianame hazırlandı. Ceza indirimi talep eden savcılık, İpek’in kullandığı silah, binbaşı, yarbay ve korucu kimlik ile fotoları hakkında soruşturma talebinde bulunmadı.

YILMAZ KAYA

AKP İl Kadın Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı genç kadını öldürmeye teşebbüs eden ve iki buçuk ay sonra yakalanan kontr-gerilla Murat İpek hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İpek’in kasten öldürmeye teşebbüs ettiği için cezalandırılması talep edilirken, eylemi teşebbüs aşamasında kaldığı için ceza indirimi istendi. İpek’in kırsalda M17 tüfekle çektiği fotoğraflar, Amed JÖH Tabur Komutanlığı makam masasında yarbay üniforması ile çektiği fotoğraflar, Binbaşı Yavuz Korkmaz adına düzenlenmiş kimlik kartı ve üzerinde çıkan 4 cep telefonundaki kayıtları ise iddianamede yer almadı.

1992 yılında itirafçı olduktan sonra Şırnak Emniyet Müdürlüğü emrinde çalışan ve 1997 yılında gazetecilere yaptığı açıklamada Şirnex’te 16 yaşındaki lise öğrencisi Bişenk Anık’ın nezarette başına ateş ederek öldürdüğünü itiraf eden Murat İpek, arkadaşlık kurduğu AKP Amed İl Gençlik Kadın Kolları Başkan Yardımcısı 21 yaşındaki A.A’yı, ‘evlenme teklifini kabul etmediği’ için 5 Şubat 2021 günü tabancayla göğsünden vurarak öldürmeye çalıştı.

Hastaneye kaldırılan ve uzun süre yoğum bakım ünitesinde kalan genç kadın daha sonra taburcu edildi. 

‘Olay kazaen oldu’

Cinayete teşebbüsün ardından olay yerinden kaçan İpek ise 29 Nisan günü polis tarafından gözaltına alınarak tutuklandı. 

İpek, emniyetteki ifadesinde A.A’yı öldürmeye çalışmadığını belirterek, “Evlilik teklifimi reddedince başıma sıkıp intihar etmek istedim, ancak A.A, intihar etmeme engel olmak isterken silah kazaen ateşlendi ve göğsünden yaralandı” iddiasında bulundu.

İddianame hazırlandı

Murat İpek hakkında hazırlanan iddianamede, 5 Şubat günü evlilik teklifinde bulunduğu A.A’yı, yanında annesi ve iki yakınlarının da bulunduğu halde silah zoruyla araca zorla bindirdiği, Kayapınar Dorşin Caddesi Muhammed Yurtoğlu Lisesi’nin yanında araçtan indirdiği, silahını A.A’ya doğrultarak kendisiyle evlenip evlenmeyeceğini sorduğu, olumsuz yanıt alınca da göğsüne bir el ateş ettiği, ikinci kez ateş etmek isterken genç kadının annesinin kızının üzerine kapanması üzerine ateş etmediği ve olay yerinden kaçtığı belirtildi. 

Ceza indirimi talebi

İddianamede Murat İpek’in A.A’ya karşı işlediği kasten öldürmeye teşebbüs suçundan eylemine uyan TCK’nın 81/1. maddesi gereğince cezalandırılması istenirken, kasten öldürme suçunun teşebbüs aşamasında kaldığı belirtilerek, verilecek cezadan TCK’nın 35/1-2 maddeleri gereğince indirim yapılması talep edildi. 

Gerekli soruşturma yapılmadı

Murat İpek’in daha önce basına yansıyan kırsal alanda M16 tüfeği ile çekilmiş fotoğrafları, Diyarbakır JÖH Tabur Komutanlığı makam masasında yarbay üniforması ile çektiği fotoğraflar, Binbaşı Yavuz Korkmaz adına düzenlenmiş kimlik kartı ve yakalandığında üzerinde bulunan 4 cep telefonundaki ses ve görüntü kayıtları ise iddianamede yer almadı.

Kontra İpek, olayda kullandığı Sig Sauer marka tabancayı teslim etmezken, davanın ilk duruşması önümüzdeki günlerde 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.