Konu siyasiymiş!

Kadın Haberleri —

.

.

  • 5 Ağustos’tan üç RJAK üyesi, KDP asayişi tarafından alıkonuldu. Konuya ilişkin bilgi veren RJAK üyelerinin avukatı, KDP asayişinin kendilerine, “konunun siyasi olduğunun” aktardığını belirtti. 

Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) üyeleri Xewla Mihemed Hesen, Ciwana Abdulbaqî ve Seyran Ehmed, DAİŞ’in Êzîdî Kürtlere yönelik 3 Ağustos 2014’te gerçekleştirdiği katliamın yıldönümü vesilesiyle yapılan anmaya katıldı. 5 Ağustos günü anma etkiliğinden dönen RJAK üyeleri Hewlêr’de KDP asayişi tarafından alıkonuldu.

Nû Jinha haber ajansının edindiği bilgilere göre, KDP asayişinin üç RJAK üyesi hakkında soruşturma açtığı ve soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Yürütülen soruşturmada şimdiye kadar herhangi bir ilerlemenin olmadığı aktarıldı.

Konuya ilişkin bilgi veren RJAK üyelerinin avukatı, KDP asayişiyle yaptıkları görüşmede, “kadınların hiçbir suçlarının olmadığı, konunun siyasi olduğunun” aktarıldığını belirtti.

KDP asayişi tarafından yapılan açıklamayı endişe verici bulan RJAK ise 3 üyelerinin Şengal’deki kadınlara destek vermek için oraya gittiklerini ve kadınların bu nedenle tutuklanmasının insan haklarına aykırı olduğunu ifade etti.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.