Koordine Tepesi’nde 5 asker öldürüldü

  • Gerillaların, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi şehitleri anısına Metîna’da gerçekleştirdikleri eylemde 5 asker öldürüldü; 2 mevzi, 1 A4 silahı, 1 bombaatar ve 1 kamera sistemi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve saldırılarla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Metîna’nın Koordİne Tepesi’ndeki Türk güçlerine yönelik 15 Temmuz günü saat 06.40’ta iki koldan koordineli sızma eylemi gerçekleştirildi. Birinci eylem kolu, 1 bombaatar mevzisi içindeki 3 askerle birlikte imha etti. İkinci eylem kolu ise içinde 2 askerin ve A4 silahının bulunduğu mevziyi vurdu; mevzi ve silah imha edildi, 2 asker de öldürüldü. Aynı zamanda tepede bulunan 1 mobesse kamera sistemi imha edildi. Bu eylem, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu şehitleri anısına yapıldı.

* Türk ordusu, 14 Temmuz günü 19.00-21.00 saatleri arasında Avaşîn’e bağlı Werxelê alanındaki savaş tünellerine zehirli gazlarla saldırdı. Ertesi sabah savaş tünellerine patlayıcılar ile saldırmak istedi, ancak gerillalar müdahale etti. Bu patlayıcılar etkisiz hale getirildi.

* Werxelê ve Girê Sor alanları saldırı helikopterleriyle de bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.