Korucubaşı vurdu, AKP örtbas peşinde

Kadın Haberleri —

.

.

  • Eski itirafçı, katil ve korucubaşı Murat İpek, gerçek kimliğini öğrendikten sonra nişanı bozan AKP çalışanı Aleyna Avcı’yı silahla ağır yaraladı. AKP Diyarbakır İl Yönetimi ise duyulmaması için olayı örtbas etmek istiyor. 

YILMAZ KAYA/AMED

Türk emniyet müdürlüklerinde çalıştığı sürede işlediği cinayet, çek-senet tahsilatı ve gasp gibi olaylarda adı sıklıkla geçen eski itirafçı ve korucubaşı itirafçı Murat İpek, sosyal medya üzerinden tanışıp nişanlandığı AKP Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve İl Gençlik Kolları Kadın Komisyonu Başkanı Aleyna Avcı’yı (21) göğsünden tabancayla vurdu. Murat İpek’in gerçek kimliğini öğrendikten sonra nişanı bozmak istemesi üzerine vurulan Aleyna Avcı, hastanede yaşam mücadelesi verirken, itirafçı İpek kayıplara karıştı.

AKP Diyarbakır Yönetimi ise olayın duyulmaması için Avcı ailesiyle görüşerek konunun kapatılmasını istedi.


Alınan bilgilere göre, halen Egîl (Eğil) ilçesinde korucubaşı olarak görev yapan itirafçı Murat İpek, bir süre önce sosyal medya üzerinde kendisini ‘binbaşı’ olarak tanıtarak, AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve İl Gençlik Kolları Kadın Komisyonu Başkanı 21 yaşındaki Aleyna Avcı ile arkadaşlık kurdu. 

Aile gerçek kimliğini öğrendi

Kısa bir süre önce Aleyna Avcı ile nişanlanan itirafçı Murat İpek, ailenin gerçek kimliğini öğrenmesi sonrası sorun yaşadı. Avcı’nın babası nişanı bozdu.

5 Şubat günü, Aleyna Avcı ile son kez görüşmek isteyen itirafçı Murat İpek, onu Amed Kayapınar ilçesi yeni stadyum mevkiine çağırdı. Aleyna Avcı, görüşmeye annesi ve kuzeni ile birlikte gitti.

Yaşanan tartışma sonrasında Murat İpek üzerinde taşıdığı silahla Aleyna Avcı’yı göğsünden tabancayla vurarak olay yerinden kaçtı.

Ailesi tarafından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Aleyna Avcı, yoğun bakıma alındı. Ameliyata alınan genç kadının ciğerinin bir kısmı alınırken, hayati tehlikesinin halen devam ettiği öğrenildi.

Saldırıdan sonra kayıplara karışan katil zanlısı Murat İpek’ten ise bir haber yok. 

AKP İl Yönetimi olayı kapatmaya çalışıyor

Aleyna Avcı’nın vurulması ardından AKP Diyarbakır İl Yönetimi, olayın duyulmaması için aile ile görüşmelerde bulundu. AKP’liler, gerekirse genç kadını özel ambulans uçak ile Ankara’ya nakledebileceklerini, olayın basına yansımamasını istedi.

Murat İpek kimdir?

1991 yılında PKK’ye katılmak isterken bir grup ile birlikte Şirnex’e giden Murat İpek, polis kontrolü sırasında gözaltına alındı ve itirafçı oldu. Silopî ve Şirnex emniyet müdürlüklerinde  çalıştı, sorgu ve işkencelere katıldı. Onlarca kişinin katledildiği  Şirnex’teki 1992 Newroz olayları sonrasında 23 Mart 1992 tarihinde gözaltına alınan 17 yaşındaki lise öğrencisi Bişeng Anık’ı, nezarethanede uyurken tüfekle başından vurarak katletti. Bişeng Anık’ın cenazesi, 3 gün sonra sırtında ve ayak tabanlarında jiletle işkence edilmiş halde dedesine teslim edildi.

Daha sonra Denizli’ye giden İpek, DEHA TV’nin taranması olayına karıştı ve başka bir çete olayına karışmaktan da kısa bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

İtirafçı İpek, 1997’de televizyon programlarına katılarak ve gazetelere itiraflarda bulunarak Bişeng Anık cinayeti dahil, işlediği faili meçhul cinayetler, bombalamalar ve yasadışı işleri anlattı. Gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra bunların tümünü inkar etti ve bir süre sonra tahliye edildi.

Amed’de bir süre Ensarioğlu ailesinin himayesine giren itirafçı Murat İpek, ihale takibi gibi işler yaptı. Ardından Amed Çocuk Hastalıkları Hastanesi güvenlik amirliğine getirildi. Olayın basına yansıması ardından buradaki görevinden alındı. İpek’in en son Egîl ilçesinde korucubaşı olarak görev yaptığı ileri sürülüyor. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.