Kurban’da dayanışmayı büyütelim

Toplum/Yaşam Haberleri —

.

.

  • CÎK Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, herkesi Kurban Bayramı vesilesiyle ihtiyaç sahipleriyle dayanışmaya çağırdı. Turhallı, “Bu bizim insani, İslami ve yurtseverlik görevimizdir" dedi. 

RAMAZAN MARANKOZ/GIESSEN

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK), her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda dayanışma ve paylaşımı büyütmek için kampanya yürütüyor. 20 Temmuz’da başlayacak Kurban Bayramı vesilesiyle kampanya yürüten CÎK, kurban bedelinin 150 Euro olduğunu duyurarak, "Herkes Kurban Bayramı vesilesiyle başlattığımız kampanyaya katılmalıdır” dedi. 

Ramazan’da 500 aileye ulaşıldı

Daha önce Ramazan Bayramı vesilesiyle yürüttükleri çalışmaların pandemi gölgesinde gerçekleştiğini hatırlatan Turhallı hedeflerine ulaşamadıklarını belirtti. Turhallı şunları aktardı: "Avrupa’dan insanların zekat ve fitrelerine aracılık yaparak, Kürdistan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştık. Ancak geçen yıllara göre fitre ve hayırların toplanmasında bir düşüş yaşandı. Bunun sebepleri, buradaki cemaatimizin de pandemiden dolayı ekonomik olarak yaşadıkları sorunlardı. Bu daralmalar hayır ve yardımlaşmalara da yansıdı. Ülkemizin kuzeyinde Türk devletinin yönelimleri ve yaşanan ekonomik krizden dolayı da fakirleşme gittikçe artıyor. Bizler Ramazan’da toplanan fitre ve zekatları 500’den fazla muhtaç aileye ulaştırabildik. Hedeflerimiz çok daha fazla ihtiyaç sahibine yardım edebilmekti."

Hepimizin görevi

Kurban Bayramı vesilesiyle yürüttükleri kampanyayla çok daha geniş kesimlere ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Turhallı şöyle konuştu: "Bu yılki kurbanlarımızın fiyatı 150 Euro. Camilerimiz, yönetimleriz, komite ve temsilcilerimiz ve gönüllü kardeşlerimiz bu hizmeti yapıyor. Makbuz karşılığı kurbanlar toplanıyor. Diğer kardeşlerimiz de Kuzey, Güney ve Rojava’da kurbanlıklar hazırlamış. Bu yıl her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahibi ailelere kurban götüreceğiz."

Herkesi kampanyaya katılmaya çağıran Turhallı, “Bu bizim insani, İslami ve yurtseverlik görevimizdir. Herkes bu bilinçle bu kampanyaya katılmalıdır” dedi. 

Hac ziyareti durduruldu

Öte yandan CÎK Başkanı Turhallı, Hac ziyaretlerine ilişkin de bilgilendirme yaparak şunları aktardı: “Suudi Arabistan bu yıl Hac farizasını yerine getirebilenlerin, pandemiden dolayı sadece Suudi vatandaşları olacağı kararını almıştır. Bundan dolayı bu yıl Suudi dışından Hacı adayları alınmamıştır. Bizler de bu karar gereği bu yıl Hac çalışmalarını durdurduk."

paylaş

İlginizi çekebilir

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.