Kurbanlar Kürdistan’a

Toplum/Yaşam Haberleri —

HEYVA SOR KURBAN BAYRAMI

HEYVA SOR KURBAN BAYRAMI

  • Heyva Sor a Kurdistanê, 19 Temmuz Pazartesi günü başlayacak Kurban Bayramı vesilesiyle bir kampanya yürütüyor. 

ERKAN GÜLBAHÇE

 

Heyva Sor a Kurdistanê, 19 Temmuz Pazartesi günü başlayacak Kurban Bayramı vesilesiyle bir kampanya yürütüyor. “Bayram; fakir ve muhtaçların acı ve kederlerini paylaşmaktır. Bayram; kardeşlik ve yardım bekleyen çocukları sevindirmektir" diyen Heyva Sor "Bu yıl tüm kurban yardımları; Kürdistan’ın birçok bölgesindeki savaş, koronavirüs ve doğal afetlerden dolayı mağdur olmuş halkımıza gönderilecektir. Unutmayın! Kürdistan’ın birçok bölgesinde; savaş, koronavirüs ve doğal afetlerden dolayı mağdur olmuş ve zor şartlarda yaşayan milyonlarca ihtiyaç sahibi yardımlarınızı beklemektedir" açıklamasında bulundu.

 

Halkımıza nefes olalım

Avrupa ve dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Kürdistanlılara seslenen Heyva Sor a Kurdistanê Başkanı Dr. Rojvan Bilgin, "Ne yazık ki Kürdistan’da yaşanan savaş, katliam, insanlık dışı muamele ve en son 1 buçuk yıldan beri devam eden koronavirüs Kürdistan’da yaşayan halkımızı daha da fakirleştirmiştir. Bölge devletlerin Kürdistan’ın dört parçasında uyguladıkları ambargolar yüzünden halkımız nefessiz bırakılmıştır. Kurban Bayramı vesilesiyle yürütülen kampanya kapsamında yapılacak yardımlar, Kürdistan’da yaşayan halkımız için bir nefes olacaktır” dedi.

 

Kurban bedeli 150 Euro

Bu yılki kurban bedelinin 150 Euro olduğunu belirten Bilgin, “Avrupa’da yaşayan halkımız için 150 Euro çok büyük bir meblağ olmayabilir. Ancak Kürdistan’da yaşayan halkımız için 150 Euro çok büyük önem arz etmektedir. 150 Euro ile bir aile geçimini bir ay sağlayabilir. Avrupa’daki halkımızın yapacağı yardımlar Kürdistan’daki halkımız için çok önemli ve anlamlıdır. Önümüzdeki bayramda Kürdistan’da yaşayan muhtaç ailelerin yüzünü güldürmek için Avrupa’daki halkımızın kampanyaya canı gönülden katılmasını bekliyoruz" çağrısında bulundu.

 

Nasıl katılabilirsiniz?

Kampanyaya destek vermek isteyenler, birçok ülkede faaliyet gösteren Heyva Sor şubelerinin iletişim ve hesap numaralarına "www.heyvasor.com" adresinden ulaşabilir. Heyva Sor çalışanlarına makbuz karşılığı yardım bedelleri ödenebileceği gibi, Paypal üzerinden de kampanyaya katılma imkanı bulunuyor.

 

10 bin aileyi kardeş yaptı

Heyva Sor Kürdistan’da yardıma ihtiyacı olan insanlarla dayanışma için şimdiye kadar birçok kampanyaya imza attı. Bilgin, "Başta Kardeş Aile Kampanyası olmak üzere birçok kampanya düzenledik. Ki bu kampanya ile yaklaşık 10 bin aileyi kardeş aile yaptık. İhtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunduk. Son 1 buçuk yılda ihtiyaç duyulan yerlerde yeni sağlık merkezleri ve hastanelerin kurulmasına öncülük ettik” diyerek, dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.