‘Kurdistan Kadın Hareketinin Kalbi’ İspanya’da

Kadın Haberleri —

“Jin Jiyan Azadî- Kurdistan Kadın Hareketinin Kalbi” tanıtımı

“Jin Jiyan Azadî- Kurdistan Kadın Hareketinin Kalbi” tanıtımı

  • Andrea Wolf Enstitüsü’nün hazırladığı “Jin Jiyan Azadî- Kurdistan Kadın Hareketinin Kalbi” kitabı İspanya’da okurlarla buluşmaya devam ediyor. Kitap, Kadın Özgürlük Hareketi içerisinde yer alan ve Rojava Kadın Devrimi’ne öncülük eden kadınlarla yapılan röportajlarından oluşuyor.

Kuzey ve Doğu Suriye’de Andrea Wolf Enstitüsü’nün Jineoloji çalışmaları kapsamında Kürt Kadın Özgürlük Hareketi içerisinde yer alan ve aynı zamanda Rojava Kadın Devrimi’ne öncülük eden kadınlarla yapılan röportajların “Mujer Vida Libertad-Desde el corazón del Movimiento de Mujeres de Kurdistan (Jin Jiyan Azadî- Kurdistan Kadın Hareketinin Kalbi) adıyla kitaba dönüştürülen proje, günlerdir İspanya’da okurla buluşuyor. Valencia ve Katalonya Jineoloji Akademisi tarafından düzenlenen okurla buluşma etkinliği Valencia turunu tamamladı.

Valencia bölgesinde 6 Mayıs’tan itibaren La Repartidora Kütüphanesi, Castelló kentindeki Cosa Nostra Toplum Merkezi, Sagunt kentindeki Candê Circe Merkezi Kütüphanesi, Potries kentideki El Moli Toplum Merkezi, Alacant kentindeki Fahrenheit Kütüphanesi ve Elx kentindeki CNT sendikası merkezinde okurla buluştu.

Kitap, bir hafta boyunca Katalonya’nın Reus kentindeki Carrutxa Kültür Merkezi, Tarragona kentindeki La Gata Insubmisa Toplum Merkezi, Balaguer kentindeki L'Argonauta Kütüphanesi, Lleida kentindeki La Irreductible Kütüphanesi, Barcelona’daki La Raposa Kütüphanesi ve son olarak Girona kentindeki Ateneu Salvadora Catà Toplum Merkezi'nde okurla buluşacak. VALENCIA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.